Unsplash
Ilustracija

Seks je odličan za naše psihofizičko zdravlje. Otklanja stres, jača imunitet, sagoreva kalorije i čini nas srećnijim i zadovoljnijim. Međutim, u tim strastvenim momentima uvek je važno da sačuvate samopoštovanje.

Na žensko uživanje u seksu utiče mnogo faktora. Evolucija, biologija, psihologija, vaspitanje i društvena sredina u kojoj se nalazimo ograničavaju našu seksualnu slobodu. Samim time, jako malo žena uživa u seksu bez obaveza, a kad se i odluče na takav korak, nađu se u situacijama u kojima se njihovo zadovoljstvo zanemaruje.

U nastavku pročitajte koja to ponašanja u seksu zaslužuju crveni karton. Ako seks obeleže ovakva iskustva, sa tom osobom možda ne bi trebalo i dalje da budemo u odnosu!

1. Ismevanje fantazija

Mašta je najbolji saradnik našeg seksualnog zadovoljstva i nju konstantno treba da negujemo. Za potpuno seksualno iskustvo sa partnerom trebalo bi da podelimo svoje želje i potrebe kako bi zadovoljstvo bilo kompletno. Ako, na primer, kažete partneru da vas privlači igra uloga, a on vas zbog toga ismeva, znači da bi trebalo da mu date crveni karton i okončate odnos!

2. Pažnja usmerena samo na sopstveno zadovoljstvo

Da li ste znali da gotovo 40 odsto žena ne može da doživi orgazam? Ova pomalo šokantna statistika može se pripisati biologiji i fizionomiji, ali i partnerovoj posvećenosti vašem zadovoljstvu. Ako primetite da je on fokusiran samo na svoje zadovoljstvo, vreme je da to jasno i glasno kažete.

3. Neprijatni komentari o vašem telu

Brojna istraživanja su pokazala da samopouzdani ljudi najviše uživaju u seksu. Ako se nađete u situaciji da partner javno izrazi nezadovoljstvo vašim izgledom, pod hitno bi trebalo da okončate vaše druženje.

4. Neprihvatanje povratne informacije

Na primer, uživate sa muškarcem kog ste upoznali preko neke aplikacije. Iznenada on vas lupi po zadnjici, a vi mu glasno i jasno kažete da ne volite takvu vrstu grubosti u krevetu, on i dalje nastavlja.

Vreme je da odete iz tog odnosa.

5. Upoređivanje sa drugim partnerima

Istraživanja su pokazala da oko 30 odsto žena ne voli partneru da pruži oralni seks, pa ćemo tu situaciju uzeti kao primer. Ako ste otvoreno rekli partneru da ne volite oralni seks, a on je zaključio da je to čudno jer su ga dosad sve žene zadovoljile i na taj način – možda je vreme da mu pokažete crveni karton i pronađete osobu koja će poštovati vaše granice.

6. Odbijanje sigurnog seksa

Muškarci i žene ne vole kondome. Međutim, u današnje vreme postoji bezbroj varijacija – od onih koji pojačavaju osećaj preko ekstra tankih, sve do onih koji odlažu vrhunac. Ako naiđete na muškarca kom jednostavno siguran seks nije na prvom mestu, vrijeme je da okončate druženje.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here