Youtube/SDA Sandzaka
Ugljanin i Kamberi

Poslanik Srpske napredne strane u Skupštini Srbije Vladimir Marinković naveo je da je “nedopustivo to što su uradili poslanici iz PDD i SDA i to nije samo pitanje poštovanja sopstvene države, ustava i zakona već političke, ljudske i moralne odgovornosti a svi sada mogu sa se uvere da ti poslanici apsolutno nemaju nito poštuju bilo kakve etičke norme”.

Sulejman Ugljanin je juče izjavio da su poslanici koalicije “Ujedinjena dolina–SDA Sandžak” priznali nezavisnost Kosova, ali ako navodi Marinković “ovo nije prvi put da oni pokušavaju da uruše sopstvenu državu i umesto da zajedno sa svojom sugrađanima grade ovu državu oni žale i klanjaju se na grobu teroriste Adema Jašarija i drugih OVK terorista i nude se da budu domaćini onima koji na dnevnom nivou ugrožavaju interese Srbije”.

– Smatram da su odavno svi oni na čelu sa Ugljaninom i Kamberijem zreli da im se skine imunitet i da se procesuiraju za nepoštovanje Ustava i integriteta svoje zemlje. Srbija nema ni jedan razlog da toleriše ovakvo ponašanje, a posebno imajući u vidu da su oni sigurno deo jedne šire koalicije na spoljnom planu koja intenzivno radi protiv Srbije. Posebno se ovo dešava kada Srbija beleži sjajne ekonomske rezultate i kada je postala ozbiljan međunarodni faktor zahvaljući mudrosti i liderstvu predsednika Vučića koji je od Srbije napravio zemlju koja pobeđuje i kojom ne može da se upravlja iz stranih zemalja i centara moći – rekao je Marinković.

Kako navodi Marinković “svesni smo da će biti još snažnijih pritisaka, ali ne moramo da dozvolimo da se Srbija ruši iz jedne od najznačajnijih institucija u državi kao što je Narodna skupština Republike Srbije. Ako to misli šest narodnih poslanika, grdno se varaju”.

“Poslanici prekršili Ustav Srbije”

Predsednik poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ðorđe Milićević izjavio je da je grupa poslanika SDA i Albanaca iz “Ujedinjene doline” javnim priznavanjem Kosova grubo prekršila Ustav i otvoreno se stavila na stranu onih koji ugrožavaju državni suverenitet zemlje i zatražio reakciju nadležnih državnih organa.

– Oni koji su učestvovali na izborima i osvojili poslaničke mandate sa svega 0,5 odsto glasova, daju sebi za pravo da javno priznaju otcepljenje dela naše države idući na poklonjenje Aljbinu Kurtiju – naveo je Milićević u saopštenju ističući da su se time “javno pridružili separatistima”.

On je dodao da su stavovi ove grupe poslanika poznati i da su ih saopštavali sa govornice Narodne skupštine, ali da su sada grubo kršeći Ustav u potpunosti otkrili svoje namere.

– Samo se pitamo da li bi Sulejman Ugljanin danas otišao kod Kurtija da je još ministar u Vladi Republike Srbije. Očigledno je da Ugljanin i grupa njegovih istomišljenika biraju kada im je Srbija majka a kada maćeha shodno svojim interesima – ukazao je Milićević.

On je ocenio ovaj čin kao otvoreno rušenje državnog poretka ukazujući da to čine narodni poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srbije, koja je najviši organ zakonodavne i ustavotvorne vlasti.

– Umesto da čuvaju državu u kojoj žive i imaju sva građanska, ljudska i manjinska prava, oni bez političke i ljudske časti i morala pokušavaju da ovakvim ponašanjem politički profitiraju – naveo je Milićević i dodao da verovatno i oni imaju iste mentore.

On je ocenio da ovo nije samo obična politička provokacija Sulejmana Ugljanina, već otvoreno vređanje svih građana Srbije od strane deklarisanih pristalica albanskog separatizma.

– Jasno je da je ovo još jedan u nizu orkestriranih pritisaka na Srbiju koji dolaze iz regiona, pokušaj destabilizacije – istakao je Milićević i poručio da neće uspeti u svojim namerama.

Navodi da svet već zna da su ubijali decu, raskućili hiljade domova, rušili groblja, rasplakali majke nestalih u Žutoj kući.

– I sada Srbija ne posustaje. Srbija je jasno opredeljena i u zaštiti svojih državnih interesa i u nastavku dijaloga, uprkos svemu što je u proteklim decenijama doživljavala na svojim ognjištima, uprkos 250.000 proteranih Srba, uprkos hiljadama stradalih u NATO agresiji koju ste vi prizvali, ne računajući na to da će i vas stići osiromašeni uranijum – poručio je Milićević.

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je juče prilikom susreta sa kosovskim premijerom Alljbinom Kurtijem da poslanici koalicije “Ujedinjena dolina – SDA Sandžak” priznaju nezavisnost Kosova.

1 COMMENT

  1. Stari udbaši i dalje rade za državu u državi.
    Prvo srediti one koji ih na to podstiču u Srbiji,pa onda njih.
    Dobro rade posao za koji su plaćeni.
    Njihov opstanak zavisi samo od konflikta,jer drugo ništa ne mogu da ponude.
    Udba je i dalje živa i treba joj odseći glavu jednom za uvek

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here