commoswikipedia.org/Medija centar Beograd
Miodrag Linta

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta rekao je danas da ne smemo da zaboravimo zločine koje su muslimanske snage počinile nad 3.500 Srba u srednjem Podrinju i pozvao Tužilaštvo za ratne zločine Srbije da procesuira ratne zločine nad Srbima u tom kraju i širom BiH.

U saopštenju dostavljenom medijima, Linta je podsetio da za zločine nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima na području Srebrenice, Bratunca, Zvornika, Skelana, Milića, Vlasenice i Osmaka još uvek niko nije odgovarao.

– To je najbolji dokaz da Srbi ne mogu da očekuju pravdu od strane pravosuđa BiH u Sarajevu. Nažalost, 24 godine od završetka rata u BiH svedoci smo stalnog umanjivanja i negiranja srpskih žrtava u srednjem Podrinju i širom BiH s jedne strane i nekažnjavanja muslimanskih i hrvatskih zločinaca s druge strane – rekao je Linta.

On je pozvao Tužilaštvo za ratne zločine Srbije da procesuira ratne zločine nad Srbima u srednjem Podrinju i širom BiH.

Linta ističe da je važno da Srbija i Republika Srpska zajednički rade i istraju u borbi kako bi istina o pravim uzrocima ratova na prostoru bivše Jugoslavije i srpskim žrtvama izašla na svetlost dana.

– Ne smemo više da ćutimo o svojim žrtvama kako smo to činili posle Prvog i Drugog svetskog rata zbog politike lažnog pomirenja. Zbog toga je važno da kroz obrazovanje, medije, naučne i druge institucije, memorijalne centre istinu o srpskim žrtvama i stradanju srpskog naroda prenosimo na mlađe generacije – podvukao je Linta.

Kaže da bi to trebalo da činimo iz poštovanja prema stradalim precima, kao i iz razloga da se opet ne ponovi genocid i etničko čišćenje nad našim narodom.

1 KOMENTAR

  1. Српско тужилаштво, које не осуђује злочине над Србима, је саучесник тих истих злочинаца.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime