EPA/Srdjan Suki
(Foto: Arhiva)

Učesnici protesta “1 od 5 miliona” okupili su se po 41. put u 19 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta.

Okupljenima se obratio Nikola Jovanović, šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda.

– Na 100 metara od nas nalazi se slika i prilika naprednjačke vlasti, koji su u stanju i kamen da pokvare – rekao je Jovanović i dodao da to “nisu jedini problemi”.

– Privatni izvršitelji sirotinji uzimaju stanove. Prvi smo po korupciji. Teraju decu na dualno obrazovanje, a bez da nastave svoje. Izdaju radnike na lizing kao da su roba. Ne valja to ljudi. Moje pitanje je da li mi pristajemo na sve to – rekao je Jovanović obraćajući se okupljenima koji su skandirali: “Bojkot, bojkot”.

– Ajmo da kažemo večeras dve magične reči koje nose nadu: “ne pristajem”. Ne pristajemo na lažne izbore. Nećemo da budemo mali šrafovi u mehanizmu koji je pokvaren. Ne trebaju nam fotelje i restorani, kad narod pati. Nećemo davati sistemu koji je na umoru. Dosta je bilo. I zato nećemo da dajemo alibi ovom sistemu, hoćemo da menjamo sistem i to je naša poruka – poručio je Jovanović i dodao da čestita Demokratskoj stranci što su se priključili bojkotu izbora.

– U ovoj bici ili ćemo biti svi zajedno prava opozicija ili nas neće biti. Protesti ne smeju da budu samo politički, nego svenarodni društveni i borba za bolji sistem – rekao je Jovanović.

5 COMMENTS

  1. vi ste šrafovi u mehanizmu koji je već davno zardjao.zato ste svoju nemoć ponudili ulici.

  2. Nije mesto i vreme da se stvara nesloga medu Srbima. Dok nam komadaju zemlju svaki se politicar bori za svoje dupe. Sramota a nijedan nije bolji od onog drugog. Shvatite Srbija je pod okupacijom.

  3. Botovski strah AV ide dotle da jedna osoba napada ovaj portal… slugeranjska vlast postavljena od Zapada vidi svoj kraj najviše kroz harangu svakog dana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here