Nećemo se smrzavati

0
Lična arhiva

Potresna priča o malom Aleksi Bogdanoviću iz Bijeljine (6), koju smo preneli još zimus, naše plemenite čitaoce širom sveta duboko ganula, zbog čega su mu brže-bolje pohitali u pomoć. Nisu ga zaboravljali ni tokom drugih meseci, ali ni za šesti rođendan, što smo verno beležili. Da je ova tvrdnja istinita, možda najbolje potvrđuje i nova donacija plemenite penzionerke B. G. iz Adelejda koja je za ovog mališana i njegovu baku starateljku Raziju Aziri, izdvojila 200 dolara.

 

Ovu novčanu pomoć iz daleke Australije odmah smo prosledili na njihov kućni prag. Dar ih je zatekao u više nego dobar čas jer se baka brinula kako će da obezbedi ogrev za zimu i kako će pregurati ledene dane.

– Iako su mnogi su saznavši za sudbinu mog Alekse koji je ostao siroče pokucali na naša vrata i donosili pomoć, to je vremenom utihnulo, a mi nastavili da bijemo naše bitke kako znamo i umemo. Da nije bilo pomoći vaših čitalaca, iskreno govoreći, ne znam šta bi bilo sa nama. I ovo je veliko iznenađenje za nas, da je neko čak sa drugog kraja sveta poželeo da nam pomogne. Neka se toj divnoj ženi dobro još boljim vrati i da joj dragi Bog podari sve najbolje. Njena pomoć stigla nam je i više nego u dobar čas. Aleksa neće gladovati i biće u toplom jer sam od njene donacije odmah kupila ogrev. Nažalost, to nije jedina naša muka jer ostaju računi koje od socijalne pomoći nikako ne mogu da podmirim. Kako ćemo pregurati ovu zimu ostaje veliko pitanje – iskreno će Razija, čijeg je unuka otac napustio, a majka posle teške bolesti preminula.

Živi sa bakom i 15-godišnjom gluvonemom rođakom, sa kojima često sakuplja karton i prikuplja stari ne bi li im pomogao da imaju za najosnovnije. A ono što najviše boli i peče, to je što njegova baka uz svu volju i trud nikada neće moći da mu nadomesti roditeljsku ljubav koje je željan.

Izvor:
K. Nedeljković