Instagram/neda.ukraden
Neda Ukraden

Neda Ukraden navodno je prema pisanjima hrvatskih medija tužila je državu Hrvatsku, grad Imotski, kao i brojne članove svoje bliže i dalje familije (ukupno 26 fizičkih lica) kako bi dobila deo nasledstva u rodnom mestu.

Prema pisanju jednog portala koji je objavio fotografiju sudskih spisa i tužbe, pevačica je ovaj spor pokrenula u januaru prošle godine pred opštinskim sudom u Makarskoj. Njen cilj je, navodno, da dobije deo imovine koji joj pripada u tom hrvatskom mestu, gde je rođena i živela prvih nekoliko godina.

Jedini način da sebe upiše kao naslednika u zemljišnim knjigama jeste putem suda, pa je zato navodno i pokrenula spor. Nedu zastupa advokat, koji je u njeno ime tužio Republiku Hrvatsku, grad Imotski i još 26 članova porodica Ukraden, Kadijević, Miloš i Putica.

Svim osobama koje je Neda Ukraden tužila postavljena je privremena pravna zastupnica, a problem je u tome što je boravak većine tuženih nepoznat i redovan postupak postavljanja njihovih zakonskih zastupnika mogao bi dugo da potraje, pa bi za stranke mogle da nastupe štetne posledice.

Neda je uvek isticala to da je rodom iz Imotskog i da je tamo provela lepe trenutke u detinjstvu. Međutim, tokom ratnih sukoba devedesetih njena rodna kuća u Hrvatskoj je srušena, zbog čega više nije mogla tamo da odlazi. Ukradenova je od kraja šezdesetih s roditeljima živela u Sarajevu, ali su iz glavnog grada Bosne i Hercegovine morali da pobegnu 1992. zbog rata i od tada pevačica sa porodicom živi u Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here