Nedelja Svetosavlja

0

 

 

– To je bila nedelja svetosavlja za koju su se deca pripremala dugo i sa radošću. U čast prvog srpskog prosvetitelja organizovan je i literarni i likovni konkurs. Deca su aktivno učestvovala kako u izradi sastava i crteža tako i u izboru najboljih radova koji će biti predstavljeni u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Švamidengenu u subotu – saopštila nam je profesor Gordana Nikolić.

Dolaze i Matavulji

 

Proslavi Savindana u Nusbaumenu prisustvovali su Stojanka i Milan Matavulj. Oni su bili oduševljeni programom i rešili su da sledeće godine u dopunsku školu upišu ćerke bliznakinje Milju i Maju i sina Mila.

Ona dodaje da je Kviz znanja, u kojem su se takmičile ekipe sastavljene od učenika različitog uzrasta bio interesantan svima.

– Centralna proslava bila je u Volenu u iznajmljenoj sali, na tradicionalan način, dok je u drugim odeljenjima slava obeležena u školskim učionicama gde su kao gosti bili veoma zadovoljni i švajcarski učenici u učitelji – navodi Nikolićeva.

Roditelji koji su bili gosti imali su priliku da čuju kratko predavanje o Savinom životu i značaju za srpski narod i da vide dečju priredbu sastavljenu od recitala, pesama, narodnih umotvorina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here