Tanjug/AP
Siniša Mihajlović

Golman Đanluiđi Donaruma rekao je da je bio iznenađen kad je selektor Roberto Mančini napustio fudbalsku reprezentaciju Italije i preuzeo selekciju Saudijske Arabije.

Mančini je početkom meseca raskinuo ugovor sa Fudbalskim savezom Italije i potpisao unosni trogodišnji ugovor sa Fudbalskim savezom Saudijske Arabije.

– Niko nije očekivao Mančinijevu ostavku. Razgovarali smo, zahvalio sam mu jer smo ispisali istoriju. Nažalost, nismo se plasirali na Svetsko prvenstvo što je neuspeh, ali ispisali smo istoriju osvajanjem Evropskog prvenstva i to će zauvek ostati – rekao je Donaruma.

Novi selektor Italije je Lučano Spaleti, koji je prošle sezone osvojio šampionsku titulu u Seriji A sa Napolijem.

– Nikada ga nisam upoznao, ali posle onoga što je uradio sa Napolijem, mislim da može da ostvari velike stvari -naveo je golman Pari Sen Žermena.

Takođe, Donaruma je pričao i o Siniši Mihajloviću, koji mu je kao 16-godišnjaku svojevremeno pružio priliku da igra u Milanu. Mihajlović je preminuo prošlog decembra posle duge borbe za leukemijom.

– Mnogo mi nedostaje, čuli smo se nešto malo pre nego što je preminuo. Smejali smo se, meni je Siniša bio drugi otac, u fudbalskom smislu i ljudski mi je dao toliko toga. Učinio sam najmanje što sam mogao, mnogo mi nedostaje. Naši pozivi bili su lepi, to su stvari koje će zauvek ostati – rekao je on.

Donaruma je rekao da i pored odlaska iz Italije i dalje prati Seriju A i Inter. Dodao je da mu je na početku nedostajao život u Italiji, ali da je sada srećan i da se navikao na Francusku.

Govoreći o favoritima za titulu, Donaruma je naveo Inter, Napoli i Milan i rekao da će se voditi velika borba za skudeto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here