Tanjug
Nemanja Nedović

Bek Crvene zvezde Nemanja Nedović iza sebe ima bogato međunarodno iskustvo, a pred početak prethodne sezone vratio se u ekipu u kojoj je i počeo karijeru. Govoreći za “Jurohups”, Nedović je opisao rivalstvo Zvezde i “večitog rivala” Partizana kao “mržnju”.

Nedović je bio junak Zvezdine pobede u prvom istorijskom evroligaškom derbiju, kada je u decembru 2022. godine trojkom u “Štark areni” u poslednjem sekundu doneo Zvezdi pobedu u gostima.

– Mržnja između Crvene zvezde i Partizana nikada nije bila veća, posebno među navijačima. Trebalo bi na kraju dana da svi budu svesni činjenice da je to samo sport i da postoje mnogo bitnije stvari u životu – rekao je 32-godišnji Nedović u intervjuu za portal “Jurohups”.

S obzirom da je osetio i atinski i beogradsku derbi, uporedio je rivalitet koji gaje Olimpijakos i Panatinaikos sa onim koji imaju “večiti” rivali u Srbiji.

– Bio sam u Grčkoj pre dve godine i igrao protiv Olimpijakosa. Uvek je tenzično i sjajna atmosfera u dvoranama “OAKA” i “Mira i prijateljstva”. A onda sam otišao u Crvenu zvezdu i mogu da kažem da mržnja između Zvezde i Partizana nikada nije bila veća nego sada. Prilično sam bio iznenađen time – rekao je Nemanja.

Nedović je debitovao u klubu sa Malog Kalemegdana 2008. godine i za njega je igrao do 2012. U Zvezdu se vratio na leto 2022. godine. U tekućoj sezoni je u Evroligi odigrao osam utakmica za crveno-bele i u proseku ubacivao 12,9 poena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here