EPA/Alessandro della Valle
Austrijski kancelar Karl Nehamer

Austrijski kancelar Karl Nehamer poručio je danas da će za postizanje primirja u Ukrajini biti potrebni pregovori u kojima će morati da učestvuje i ruski predsednik Vladimir Putin.

– Želimo da prestane umiranje i ubijanje, da Rusija prestane da vodi ovaj brutalni agresorski rat protiv Ukrajine. Za uspotavljanje mira biće potrebni pregovori – rekao je Nehamer, prenosi austrijski Ekspres.

Dodao je da je Zapadu potrebno više saveznika, ali i da bi zemlje BRIKS-a trebalo da se više angažuju u “vršenju pritiska na Rusiju”.

– Putin je takođe potreban za pregovaračkim stolom jer, u suprotnom, nećemo postići mir –  rekao je Nehamer.

On je dodao da bi se, “ukoliko bi to bilo korisno”, ponovo sastao sa Putinom.

Nehamer se oglasio i na društvenoj mreži X, ponovivši da su za postizanje mira biti potrebni pregovori.

– Da bi to uradila, Evropa mora da napusti sopstvenu eho komoru i da sarađuje sa ključnim igračima iz drugih delova sveta, kao što su države BRIKS-a i globalni jug – naveo je austrijski kancelar.

4 COMMENTS

  1. boze dragi i ovaj je funkcioner… tonu gluposti rece i ostade ziv.. on je bitan pa ce Putin s njim da prica, a ovamo rade sve da rat nikad ne stane sve u nadi da rusi popuste, sta je i budali jasno da se ne moze desiti.. zemlja koja ima energiju, hranu, oruzje, i ljudstvo i plus ogriman nuklearni arsenal koji ce naravno da koristi ako mora ne zavisi ni malo od zapadnih satrapa koji satiru ukre za Nato interes?!? Klovn do klovna na crti Putinu? Da su dali tih 100 mlrd nastampanih Africi za poljoprivredu imali bi novu zitnice sveta ali satanistima je cilj globalna pljacka a ne napredak!!

    • Fala Drazo, eto ja malo kad nemam obaveze bavim se otkrivanjem :-).
      Mozda ti slicno mislis, ali veliki broj naseg sveta je prosto opijen tom zlocinackom drzavom,
      i ko god iskaze istinu, glavni argument im je da si rusofil??? Ocito da taj veliki broj ima samo
      dve vijuge u glavi, jednu amerisku cnn, i drugu protiv svih njenih oponenata?
      Sve velike civilizacije koje su meta zlocina postoje bar po par hiljada godina duze od razbojnika,
      koji su svoju pljacku proglasili demokratijom i civilizacijom!! Sada skroz javno i svojim interesom!

  2. Мир ће завладати када се НАТО повуче на границе из 1997. године…ширење НАТО пакта и жеља да бесплатно користи ресурсе Русије (како је рекла Мадлен Олбрајт) је узрок рата у Украјни и чињенице да је НАТО окупирао пола Европе. Само су Европљани ставили ружичасте наочаре и праве се блесави, јер им је лакше да живе у илузији о слободи него да истини погледају у очи !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here