Nema razloga za tugu

0

 

Evropsko prvenstvo u Cirihu je završeno za srpske atletičare. Ne onako kako je većina naših ljubitelja kraljice sportova očekivala, s medaljom Emira Bekrića, ali svakako da niko nema razloga za bilo kakve kritike. Jer, devet naših predstavnika su pružili maksimum, a zakazala je samo Dragana Tomašević, rekorderka u bacanju diska, dok naš mladi Amerikanac Milan Ristić, zbog povrede u poslednji čas, nije ni učestvovao u kvalifikacijama na 110 m s preponama. Dakle, srpski ponos Emir Bekrić nije uspeo da ponovi slavlja Ivane Španović (skok udalj) i Tatjane Jelače (bacanje koplja), koje su osvojile srebrne medalje, pošto je s mnogo lošijim vremenom i od kvalifikacija i polufinala bio "tek" šesti u finalu trke na 400 m s preponama (49,90 s). Bekrić, kao i uvek iskreno, priznaje da mu je odličje izmaklo zbog njegovih grešaka:
– Dobro sam počeo, ali sam izgubio ritam prilikom preskakanja pretposlednje prepreke. Mnogo mi je žao, mnogo sam tužan što sam izgubio medalju zbog svojih grešaka. Loše sam išao tehnički na prepone. Tužan sam, tužan, to je prvi osećaj – ponavljao je utučeni Bekrić.
Švajcarac Karim Husein je osvojio zlatnu medalju s vremenom 48,96 sekundi, drugi je bio Estonac Rasmus Magi s rezultatom 49,06, dok je bronzano odličje pripalo Denisu Kudrjavcevu iz Rusije (49,16). Bilo kako bilo, Bekrić nije uspeo da ponovi uspeh od prošle godine sa SP iz Moskve kada je kao jedini Evropljanin u finalu osvojio bronzu.

Bolt mora da trči do 2017.

Višestruki olimpijski šampion i svetski rekorder u sprintu Jusein Bolt planira da se takmiči do 2017. posle čega će otići u penziju. Jamajčanin je planirao da završi karijeru posle Olimpijskih igara u Brazilu 2016, ali su ga sponzori zamolili da odloži odluku za godinu dana i povuče se posle Svetskog prvenstva u Londonu.
– Blizu sam odluke da to prihvatim – kratko je rekao je Bolt za engleski "Sandej morning".
Bolt u karijeri ima šest zlatnih olimpijskih medalja i osam svetskih.

Maraton Doneovoj
Fransuskinja Kristel Done osvojila je zlatnu evropsku medalju u maratonu, najtežoj atletskoj disciplini. Ova 39-godišnja takmičarka ušla je u cilj posle 2:25,14 sati i osvojila najveću titulu u svojoj karijeri.
Srebro je pripalo Italijanki Valerija Straneo, za 13 sekundi zaostala za pobednicom, a bronza Džesiki Augusto iz Portugala (2:25,41).

A u svom debiju na šampionatu Starog kontinenta Amela Terzić bila je odlična u kvalifikacija i dobro se držala sve do sredine borbe za medalje, a onda je posustala i deonicu istrčala kao poslednja od 12. finalistkinja za 4:19,11 minuta. Zlato je osvojila Holanđanka Hasan sa 4:04,18 minuta, srebro je pripalo Šveđanki Abebi Aregavi (4:05,08), dok se bronzom okitila Laura Vajtman iz Velike Britanije.
– Sve je išlo po planu, kad me je iznenada u poslednjem krugu zabolela leva prepona. Nisam znala šta da radim, samo je sve stalo oko mene. Spremala sam se dugo za ovo takmičenje, jako sam razočarana. Očekivala sam i mogla sam mnogo više. Nažalost, nije bio taj dan – rekla je Amela, koja je očito platila danak neiskustvu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here