Posle drame do nade

0

 

Najbolje srpske odbojkašice su u Makau, u pretposlednjem meču prvog dela 23. Gran prija, savladale domaću Kinu sa 3:2 (24:26, 28:26, 21:25, 25:20, 17:15)
. Izabranice selektora Zorana Terzića su prvu deonicu ispustile u napetom finišu, "na razliku", a u drugom su iskoristili svoju treću set-loptu da dođu do izjednačenja. Međutim, po sistemu toplo-hladno, naše odbojkašice su odigrale u nastavku, najpre su bile prilično nemoćne u trećem segmentu susreta, potom furiozno došle do 2:2, a u petom, odlučujućem setu, drama je dostigla vrhunac.
Do 8:8 nije bilo naznaka ko je bliži trijumfu, da bi Kineskinje mini-serijom došle do 13:10. Ipak, Srpkinje se nisu predavale, stigle su do izjednačenja, spasle dve uzastopne meč lopte i, posle 14:15, sa tri poena u nizu došle do važnog trijumfa za četvrti plasman na završni turnir Gran prija. Sanja Malagurski sa 25 poena i Branikca Mihajlović sa 23 su predvodile našu ekipu, a najefikasnije u kineskoj selekciji bile su Ting Žu sa 24 i Junli Ksu sa 18.
U poslednjem kolu reprezentacija Srbije igra protiv Južne Koreje, koju smo već dobili na njenom parketu u okviru prvog vikenda. Za plasman na F6, Srpkinjama je potreban maksimalan trijumf, uz povoljan rasplet i na ostalim mečevima!

Odbojkaši bolji od Belgijanaca
Najbolji odbojkaši Srbije savladali su Belgiju u prvom prijateljskom meču sa 3:1 (24:26, 25:14, 25:20, 25:22) u okviru priprema za Svetsko prvenstvo, koje se održava u Poljskoj od 30. avgusta do 21. septembra. Treneri su se dogovorili da odigraju i dodatni peti set koji je, takođe, pripao našem timu, 25:22.
Poljska i Srbija će otvoriti SP 30. avgusta, utakmicom na Nacionalnom fudbalskom stadionu u Varšavi. Susreti A grupe igraće se u Vroclavu, a Srbija će u 2. kolu (2. septembra) odmeriti snage sa Argentinom, dva dana kasnije protiv Australije. U 4. kolu je meč protiv Venecuele i u poslednjem (7. septembra) protiv Kameruna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here