EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Nemački novinar Mihael Martens, koji piše za Frankfurter algemajne cajtung, prokomentarisao je izjavu Aljbina Kurtija o omogućavanju referenduma za ujedinjenje Kosova i Albanije, navodeći da je neobično što Kurti “zagovara ukidanje svoje zemlje”.

Martens je potencijalnog premijera Kosova Aljbina Kurtija koji bi, kako je istakao Martens, glasao za ujedinjenje sa drugom zemljom a svoju sopstvenu ukinuo, nazvao neobičnim.

– Aljbin Kurti kaže da se zalaže za promenu kosovskog ustava kako bi se omogućio referendum o ujedinjenju Kosova i Albanije. Dodaje da će glasati za takvo prisajedinjenje. (Potencijalni) premijer koji se zalaže za ukidanje svoje zemlje. Zaista neobično – napisao je na Martens na Tviteru.

Martens je reagovao na izjavu Aljbina Kurti za “Euronjuz” da će glasati za ujedinjenje Kosova sa Albanijom, u slučaju da bude održan referendum.

– Čim Kosovo ojača, i kada uspemo da referendum o ujedinjenju Kosova sa Albanijom sprovedemo na miran i demokratski način, ja bih glasao za ujedinjenje – rekao je Kurti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here