Youtube/phoenix
Manuel Saracin

Specijalni izaslanik nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuel Saracin izjavio je u Sarajevu da Nemačka neće dozvoliti da Republika Srpska zabrani ulazak visokom predstavniku Kristijanu Šmitu na teritoriju tog entiteta Bosne i Hercegovine.

– To nije u redu, protivimo se tome i to nećemo dozvoliti – naglasio je Saracin, komentarišući izjavu predsednika RS Milorada Dodika da će Srpska doneti uredbu da zabrani ulazak Šmitu u taj entitet, a da će ga, ako dođe u Republiku Srpsku, policija uhapsiti.

Nemački zvaničnik je rekao da se Dodik „nekonstruktivno i neodgovorno odnosi prema funkciji visokog predstavnika“ i da izjava „više govori o Dodiku, a takav način razgovora ne vodi nigde“.

Govoreći o odluci nemačke vlade da obustavi finansiranje četiri projekta u RS, Saracin je rekao da su razlog za to Dodikove secesionističke najave i donete mere.

– Ne vidimo da možemo da nastavimo četiri strateška projekta, moraćemo da ih obustavimo… Morate shvatiti da nemački poreski obaveznici očekuju da su ovakvi projekti sigurni kada Nemačka ulazi u njih – rekao je on.

Najavljeno je da bi Saracin sutra u Banjaluci trebalo da se sastane sa Dodikom.

6 COMMENTS

  1. Samo ti njega vodi sa sobom u dojcland pa radi snjim sta god ti volja nama netreba nizasta imamo dovoljno i svojih strasila za kukuruze.

  2. Mile je tata-mata. On je taj faktor. Sta ima Nemacka sa ratnim granicama u BiH. Ili su to granitno jake granice RS-a? Mile 4ever. I posle Mileta – Mile. Ziveo lik i delo druga i gospodina Mileta.

  3. Додик , свим њемцима а посебно овом и шмиту , забранити улаз у Р.Србску.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here