pixabay.com

Kriza u bolnici u nemačkom gradu Ahenu završena je kasno večeras nakon što je policija savladala 65-ogodišnju ženu koja se zabarikadirala u jednoj prostoriji, prenose nemački mediji.

Portparol policije u Ahenu Andreas Miler potvrdio je oko 23 časa da se situacija u bolnici Luizen više ne smatra opasnom.

Kako prenosi Ahener cajtung, 65-ogodišnja žena je povređena tokom incidenta.

Ona je iz bolnice izvedena na nosilima i prebačena u vozilo Hitne pomoći, gde joj je pružena pomoć.

Drugi detalji o osumnjičenoj za incident za sada nisu poznati. Kako je saopštila policija, trenutno ne postoje informacije o drugim povređenima u incidentu.

Iz policije su rekli da je 65-ogodišnja žena ušla u bolnicu u popodnevnim satima i zabarikadirala se u jednoj sobi.

Nakon toga primećen je dim u bolnici, a požar je kasnije ugašen. Nemački Bild preneo je ranije da je žena zapalila pirotehničko sredstvo u bolnici.

Na licu mesta bio je veliki broj policijskih i vatrogasnih ekipa, kao i specijalne policijske snage zbog moguće “preteće situacije”, dodaje Velt.

Prostorije u bolnici u blizini sobe u kojoj se zabarikadirala žena su evakuisane. Pojedini pacijenti prebačeni su u druge bolnice.

Policija je tražila od ljudi da izbegavaju područje u blizini bolnice.

Bolnicu Luizen vodi jedno protestantsko udruženje, a ova ustanova raspolaže sa 378 kreveta i ima više od 1.500 zaposlenih.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here