EPA/Tibor Illyes

Reprezentacija Srbije u drugom kolu Svetskog prvenstva poražena je u Katovicama od Nemačke 34:33.

Od samog starta izabranici Tonija Đerone bili su u rezultatskom zaostatku. Poveli su Nemci 2:0 i držali dva gola više do 10 minuta pre kraja prvog dela kada su digli razliku na +4 – 15:11. U tih prvih 20 minuta odbrana Srbije gotovo da nije funkcionisala, a nije bilo ni odbrane golmana. Tek u finišu prvog dela malo se poboljšao taj deo, pa je Srbija na veliki odmor otišla sa „samo“ dva gola zaostatka – 19:17.

U drugom poluvremenu Nemačka je uspela da se odlepi na maksimalnih +5 – 28:23. Međutim, Srbija je ubrzo uspela da smanji na dva gola – 30:28. Imali su prilike Orlovi da dođu i na -1, ali se onda razbranio Birlem, koji je odbranio zicer Radivojeviću, potom Iliću sedmerac i nije dozvolio da se uđe u neizvesnu završnicu. Jeste na kraju Srbija smanjila na 34:33 ali nije imala vremena da pokuša makar da dođe do boda.

Kod Nemaca najefikasniji je bio Mertens sa sedam golova, dok je Gola šest puta zatresao mrežu Srbije. Na drugoj strani Kukić je postigao sedam, a Bogdan Radivojević pet golova.

Srbija se u narednom kolu sastaje sa Katarom u utorak, istog dana kada i Nemačka sa Alžirom. Sada praktično Srbija mora da pobedi svaki meč ukoliko želi da se plasira u četvrtfinale.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here