Nemački džihadisti su krvoloci

0

Ofanziva: Trupe ID kod Mosula
 

Zvaničnici barataju cifrom od oko 450 boraca ID koji su u rat pošli iz Nemačke, ali insajderi koji se kreću u miljeu islamista tvrde da je brojka od 1.000 mnogo verovatnija.

 

Plaćenici na frontu

Obični pripadnici ID dobijaju platu od 400 evra mesečno na ruke, komandanti dobijaju i do 3.000, što predstavlja veliku sumu za taj region. Da li je to razlog da već i desetogodišnjaci ulaze u borbene trupe, ostaje pitanje. U takozvanim šarija-kampovima oni uče Kuran i u "praktičnim vežbama" krvavi posao – kako nožem lutki odseći glavu. Već sa 15 godina oni idu na front kao krvožedne ubice.

Regruti iz Berlina, Esena ili Bremena su tamo stekli "slavu" ratnika ekstremno spremnih za nasilje.

– Upućuju ih u izuzetno brutalne akcije, u kojima preuzimaju na sebe da muče zarobljenike i odsecaju im glave. Sirijci i Iračani u takvim stvarima često oklevaju, jer to ne odgovara njihovim predstavama o borbi, kaže stručnjak za terorističke organizacije Piter Nojman sa londonskog King koledža.

Do sada je 45 terorista sa nemačkim pasošem poginulo u borbama, od kojih osmorica u samoubilačkim akcijama. Oko 150 džihadista se vratilo u Nemačku, navode zvaničnici.

 

Pritom, nijednog od njih bezbedonosne službe nisu uspele da vrbuju kako bi radili za njih ili da im daju informacije i podatke o boravku na frontu.
Jedan od istražitelja koji prati ove povratnike kaže da je njih najmanje 30 prošlo žestoku borbenu obuku.

– To su tempirane bombe, kaže ovaj službenik. Mnogi "veterani" iz borbi sada putuju Nemačkom, sakupljaju novac i regrutuju nove borce, često koristeći video- snimke iz Iraka i Sirije, koji iz nekog razloga opijaju posebno mlade.

Reporteri Fokusa su od istražnih organa dobili i pogledali neke od tih video-snimaka koji šokiraju: likvidacije kao na traci, pucanje u leđa, u slepoočnicu, u čelo…

Maskirani dželati stoje na tlu punom krvi. Pojedini šutiraju upravo ubijene žrtve. Neke scene podsećaju na one viđene pri likvidacijama koje su nacisti iz zloglasnih SS jedinica nekad vršili u Rusiji i Poljskoj. Stotine ljudi, među njima i deca, naterani su da uđu u ogromnu raku, dok su na njih sa grebena pucali pripadnici ID. Posle toga je buldožer zatrpao leševe, opisuje Fokus.

Oni koji su još živi i trzaju se, bivaju živi pokopani.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here