commons.wikimedia/Ksfashion73

Nemački “kralj mode”, multimilioner Helmut Šloterer poklonio je svoju modnu kuću “Mark Kejn” svojim radnicima.

Kako je objavljeno, bogati osnivač Helmut Šloterer preneo je svoje akcije na zaposlene, kako bi se vrednosti firme očuvale i u budućnosti. Fabrika proizvodi žensku odeću i izvozi je u nekoliko desetina zemalja, piše Fenix magazin.

U 2020. godini imala je prodaju od oko 200 miliona evra širom sveta. Šloterer je vodio kompaniju više od 50 godina, pišu nemački mediji.

Zaposleni sada imaju priliku da aktivno učestvuju u uspehu kompanije i da koriste svoja glasačka prava kako bi odredili kako će se profit koristiti. Fondacijom će upravljati neka vrsta radničkog saveta koji čine svi aktivni rukovodioci.

– Više od svega važno mi je da obezbedim da “Mark Kejn” dospe u prave ruke. Prodaja kompanije nikada nije bila opcija za mene, a s obzirom da moja žena i ja nemamo decu, odlučio sam da osnujem fondaciju kako bi kompanija nastavila da radi – objasnio je Šloterer.

Multimilioner ovaj poslovni potez može sebi da priušti. Godine 2019, magazin “Forbs” procenio je njegovo bogatstvo na oko 200 miliona evra, a njegova imovina će pripasti privatnoj fondaciji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here