“Neptun” može da uništi Rusiju za nekoliko minuta?

9

Krstareće rakete „Neptun“ koje su napravljene u Ukrajini, mogu da unište ruske vojne brodove svake klase u lukama njihovog baziranja u Crnom i Azovskom moru i da „u nekoliko minuta unište“ Kerčki most, tvrdi bivši sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksandar Turčinov.

Prema izjavama Turčinova, za zaštitu od Rusije u Crnom i Azovskom moru Kijev je uspeo brzo da modernizuje raketne komplekse S-125 i izradi sopstvene komplekse krstarećih raketa.

– Kompleksno rešenje ovog problema (zaštita od Rusije sa mora) – mobilni kompleks krstarećih raketa “Neptun” koje su napravljene u ultrakratkom roku. Naše krstareće rakete mogu uništiti vojne brodove Rusije svake klase, ne samo u Crnom i Azovskom moru, već i u lukama njihovog baziranja. U slučaju potrebe za nekoliko minuta i most kojim se Rusija toliko hvali – izjavio je Turčinov u intervjuu LB.ua.

Slične pretnje ruski predstavnici su već više puta komentarisali sa sarkazmom. Zamenik predsednika komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Vladimir Džabarov izjavio je da će se sukob na moru sa Ratnom mornaricom Rusije „očigledno završiti krahom za Ratnu mornaricu Ukrajine“. Bivši komandant Baltičke flote, admiral Vladimir Valuev je naglasio da Ratna mornarica Ukrajine, koja poseduje samo nekoliko brodova, ne može da izvrši ni vojni, ni psihološki uticaj na Rusiju.

9 COMMENTS

  1. Ovaj je ocigledno operisan od stvarnosti i cinjenica… Bolje da se zapita i kada bi bilo sta od ovoga uspeli da urade, a tvrdim da ne bi, koliko bi trebalo Rusiji da pregazi sve do Kijeva…

  2. Zelenski ce Turcinova prvog mobilisati i angazovati na Donbaskom frontu..pa da vidimo kakva su mu mu.a tamo..a ne iz fotelje da preti..marioneta zapada.

  3. Mirise na provokaciju. Kad braca krenu, nece ni u Kijevu stati. Prvi predah sledi nekoliko stotina kilometara zapadno od Kijeva. Kauboji ce glasno negodovati i pokusavati da stvore koaliciju ptistalica. Oni nista bez drugih. Ali, pristalica ce malo biti.

  4. VI RUSOFILI STVARNO MISLITE DA JE UKRAJINA TAKO NE NAURUZANA??? EVROPSKA UNIJA JE TA KOJA NEDA DA UKRAINA ISTA NAPRAVI PROTIV RUSIJE. ZATO NEMOJ TE SE ZANOSITI RUSIJOM SA KOJOM NEMATE VEZE PO KRVI. TURSKA VAM JE JAKO JAKO BLIZU PO DNK

  5. Еее ако су украинске крстареће, онда стварно море да су опасне?
    Наравно шалу на страну, ово је само јефтина пропаганда.
    То у стварности не би могли ни Томахавци да ураде, за које се држи да су најбоље крстареће ракете тог типа, што нас поново враћа на то да је то обична пропаганда.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here