Privatna arhiva
Tamara Blažić

Tamara Blažić (13) iz Niša, koja je nestala juče oko sedam sati ujutru i koja je pronađena tokom noći u autobusu u Beogradu, od kuće je pobegla kako bi došla da polaže prijemni ispit za Matematičku gimnaziju, pišu beogradski mediji.

Kako mediji navode, devojčica je došla u Beograd da polaže prijemni ispit za Matematičku gimnaziju, a gde su je usnimile i nadzorne kamere. Navodno, roditelji maloletnice bili su protiv toga da ona ide u Beograd, nakon čega su se ona odlučala na ovaj korak.

Slučaj nestanka devojčice Tamare Blažić koja je pobegla od kuće kako bi u Beogradu polagala prijemni ispit za Matematičku gimnaziju, podigao je celu javnost u Srbiji na noge. Potezom devojčice, koja se osmelila na ovakav korak kako bi pohađala školu koju voli, oduševljeni su mnogi korisnici društvene mreže Tviter, a neki su čak spremni i da joj ponude stipendiju za nastavak školovanja.

Jedan od njih je i profesor finansija na jednom fakultetu Raša Karapandžić, koji je na svom Tviter nalogu napisao da želi da Tamari ponudi stipendiju za dalje školovanje.

“Da sam direktor matematičke gimnazije, nekoga ko je ovoliko motivisan, sada bih primio bez prijemnog”, napisao je pomenuti profesor i dodao:

“Tamara i ja samo se dogovorili da ćemo da ovoj devojci da ponudimo stipendiju. Ako je neko poznaje, bio bih zahvalan da joj prenese da mi se javi ovde ili emailom”, napisao je profesor.

Inače, policijski službenici su devojčicu pronašli jutros oko 3.20 u Ugrinovcima, u autobusu koji saobraća na liniji 603.

Podsetimo, nestanak devojčice prijavili su njeni roditelji u subotu, a trag joj se gubio od sedam sati ujutru. Na sreću, devojčica je pronađena i u dobrom zdravstvenom stanju.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime