EPA-EFE/Ohad Zwigenberg
Benjamin Netanjahu

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu ocenio je da je Izrael na putu ka ”ubedljivoj pobedi” nad palestinskom militantnom grupom Hamas i naveo da će rat biti gotov za “nekoliko meseci”.

– Na putu smo ka potpunoj pobedi. Ona je tu, nadohvat ruke – rekao je Netanjahu na konferenciji za medije i dodao da predviđa da će rat biti gotov za “nekoliko meseci”, a ne nekoliko godina, prenosi “Tajms of Izrael”.

Ponovio je da su ciljevi Izraela u ratu “uništenje Hamasa, vraćanje talaca i stvaranje situacije da Pojas Gaze više ne bude pretnja po Izrael”.

On je dosadašnje delovanje izraelske vojske nazvao “dostignuća bez presedana”, posebno pohvalivši ono što je Izrael postigao portiv Hamasa. Najavio je da će, nakon grada Kan Junisa, fokus vojske izraela biti na pograničnom gradu Rafa.

– Nastavljamo do kraja. Nema drugog rešenja osim potpune pobede – rekao je Netanjahu i dodao da je “dan posle rata” zapravo “dan posle Hamasa”.

On je istakao da je potrebno naći i rešenje za probleme na granici Izraela i Libana, odakle su desetine hiljada Izraelaca pobegle zbog granatiranja libanske militantne grupe Hezbolah. Naveo je i da Izrael ne može tolerisati da ima blizu 100.000 evakuisanih u svojoj zemlji i da njegovi neprijatelji znaju da će se morati pronaći rešenje, bilo diplomatsko ili vojno.

4 COMMENTS

  1. Izrael ima sva prava i nikakve obaveze.Zahvaljujuci njihovoj proslosti i podrsci zapadnjaka medjunarodna prava ne vaze. Oni ubijaju palestince kao divljac, sramota

  2. Ne isplati se njemu rat protiv Palestinaca zavrsiti. Onog momenta kad se rat zavrsi i poubija zadnje Palestince i u Gazi i na zpadnoj obali Jordana- obesit ce ga na najvise stablo u Tel Avivu.
    Imat ce politicku moc sve dok traje rat.

  3. Zalosno da ovaj da ga nazovemo covjek ima hrabrosti da kaze da se bori protiv Hamasa kad ubija svakodnevno na hiljade ljudi.Pozivati se na istoriju samo Jevreja za vrijeme drugog sveckog rata je zalosno a izostaviti sve ostale narode koji su izgubili zivote kao civili i u odbrani od fasizma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here