ATAImages
Dino Merlin

U tekstovima hitova Dina Merlina pronalaze se milioni ljudi, a malo ko zna kakve su zapravo istinite priče tih pesama.

Brojne pesme uz koje su mnogi patili i žalili za nesrećnim i izgubljenim ljubavima nastale su u Merlinovoj radionici i mnoge od njih prate zanimljive životne situacije s kojima se u toku svog života ovaj pevač susretao.

Istinite priče pesama Dina Merlina

Jedan od najvećih hitova “Moj je život Švicarska” nastao je takođe kao “posledica” jedne zanimljive situacije.

Merlin je kao mladić, kada je bio siromašan, voleo devojku za koju se ispostavilo da je sponzoruša. Napustila ga je i otišla sa bogatim dečkom u Švajcarsku.

Kada se proslavio, ona se vratila u Sarajevo zbog njega, a on joj je otpevao ovu pesmu po prvi put: “Imam sve što poželim, samo jedno ne, da me neko bar na tren voli zbog mene!”

Ljubavna priča Merlina i njegove sadašnje supruge Amele je bila veoma komplikovana.

Njegova supruga je poticala iz bogate porodice, pa su njeni roditelji bili protiv njihove veze i branili joj da se uda za njega. Dok je Dino išao na zanat, ona je pohađala gimnaziju, pa su njeni roditelji želeli da se zabavlja sa nekim ko je na njenom nivou. Ipak, ljubav je bila jača, pa su pobegli kada su imali 20 godina i ona se tajno udala za njega.

Danas kaže da ga njeni roditelji vole više nego što zaslužuje, a njihova ljubavna priča ga je inspirisala da napiše pesmu “Kad si rekla da me voliš”.

Merlin je bio izuzetno slab na svoju majku, koja je imala veoma turbulentan odnos sa njegovim ocem, koji ih je napustio.

Nakon što je umrla, posvetio joj je pesmu “Nedostaješ”.

– To je nažalost i istina, tek kada izgubiš nekog dragog, tek tada ga tražiš, kada umre, iako si svestan da ga nećeš više vratiti – rekao je Merlin jednom prilikom.

U jednom periodu svog života Merlin je završio na lečenju u Nemačkoj. Bio je na psihijatriji, sve mu se na duši skupilo i tada je napisao pesmu “Ja potpuno trezan umirem”, piše “Grand”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here