Neznalice iz opštine napravile ženi pakao od života

0

Predsednik Opštine bolje zna kada je ona rođena (Foto: Ilustracija)
 

Sa datumom rođenja nije bilo nikakvih problema do početka godine, kada je za novu ličnu kartu morala da dostavi i novi izvod iz knjige rođenjih u kome su u matičnoj službi opštine Ljig napisali da je rođena 7. juna 1958. godine a ne 3. juna. Ta izmena uslovila je potrebu da Ljubica promeni sva druga dokumenta.

 

Kako je Ljubica rekla, sva dokumenta koja ima, pa i raniji izvodi iz knjige rođenih, nose datum rođenja 3. jun, na osnovu čega je dobila i matični broj sa tim datumom. Pre šest meseci u Ljigu, gde je prijavljena, pojavio se novi datum rođenja.

 

"Sve sam učinila da dokažem da to nije tačno, odnela sam i izvod iz knjige rođenih koji se vodi u crkvi u Boljkovcima gde sam prijavljena i krštena a moji roditelji u Lalincima su mi kao detetu uvek obeležavali rođenadan 3. juna, ali ništa ne pomaže", kazala je očajna žena.

 

Ona je dodala da ne bi pravila problem oko datuma rođenja ali ta promena zahteva zamenu kompletne lične dokumentacije kao i dokazivanje identiteta u službama za invalidsko i penziono osiguranje, socijalno osiguranje, zdravstvenim ustanovama i bankama, što mnogo košta i zahteva mnogo vremena.

 

Čitav slučaj je došao do Ministartstva za družavnu upravu i lokalnu samoupravu, odakle su preko agencije Beta 6. juna, tražili kontakt sa Ljubicom Milošević kako bi joj pomogli da reši nesvakidasnji problem.

 

"Javili su mi se iz Ministarstva i rekli da hitno podnesem pismeni zahtev da mi se izda izvod iz knjige rođenih i da priložim svu raspoloživu dokmentaciju, što sam učinila, ali nista ne vredi, neće ni da čuju", ogorčena je Ljubica.

 

Juče je dobila obaveštenje koje je potpisao načelnik Opštinske uprave u Ljigu Stevo Vranešević u kome piše da "ukoliko ima nekih grešaka u ličnim podacima, osim u datumu rođenja, da nas o tome obavestite kako bismo uradili ispravku i usaglasili podatke".

 

"Jedini datum na koji Vi možete dobiti izvod iz matične knjige rođenih je 7. jun 1958. godine jer ste tada i zaista rođeni", napisao je na kraju načelnik Opštinske uprave u Ljigu.

 

Ljubica ne može da poveruje da je mogao tako nešto da napiše i objašnjava da su njeni roditelji želeli da joj daju ime Jelena pošto je rođena na dan Svetog cara Konstantina i carice Jelene, koji je veliki crkveni praznik i uvek je 3. juna, ali je kum drugačije odlučio. Ona kaže da posle poslednje odluke opštine Ljig ne zna šta da radi i kome više da se obrati, jer joj je datum rođenja život potpuno promenio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here