Tanjug
Nikola Selaković

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković naveo je, u čestitki građanima i građankama Srbije povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije, da “sve što imamo danas ne bi postojalo bez Sretenja 1804. godine, kada je srpska država postala moguća zahvaljujući herojstvu naših predaka”.

Ministar je naglasio i da našim precima, ali pre svega potomcima, dugujemo da budemo ujedinjeni u borbi za Srbiju budućnosti.

– Srbija je danas među najbrže rastućim ekonomijama Evrope. Učinili smo je zemljom brzih saobraćajnica, snažne privrede, savremenih tehnologija. Nakon godina stagniranja i zaostajanja uhvatili smo korak sa svetom i postali motor razvoja čitavog regiona – rekao je Selaković.

U svom obraćanju u video spotu Ministarstva spoljnih poslova, šef srpske diplomatije naglasio je da Srbija i srpski narod i danas jednako vole slobodu i imaju istu želju da svoje društvo urede na najnaprednijim civilizacijskim tekovinama, na šta nas obavezuju i nebrojene žrtve naših sunarodnika koji su svoje živote ugradili u temelje Srbije.

– Na ovaj veliki dan setimo se slavnih predaka, svih onih koji su položili život da bi Srbija postojala, i zavetujmo se da živimo za to da ona svakoga dana bude bolja i uspešnija – kazao je ministar Selaković. Selaković je zaključio da “danas naša borba mora biti demokratska i da će se ostvariti uz pomoć znanja, vrednoće, strpljenja i sloge, a da su stabilnost i mir uslov našeg uspeha.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here