EPA/Issifou Djibo

Američki programi pomoći za vladu Nigera koji su pauzirani zbog vojnog preuzimanja vlasti u toj zemlji procenjeni su na više od 100 miliona dolara, izjavio je danas portparol Stejt departmenta Metju Miler.

Ti programi, kako je naveo, uključuju razvojnu pomoć, bezbednosnu pomoć i pomoć u sprovođenju zakona, prenosi Rojters.

“Ukupno stotinu miliona dolara u pomoći Sjedinjenih Američkih Država dovedena je u pitanje, ukoliko vojna hunta u Nigeru ne vrati na vlast legalno izabranu vladu”, rekao je Miler.

Puč u Nigeru kojim je svrgnut legalno izabrani predsednik Mohamed Bazum, osudila je međunarodna zajednica, uključujući bivšeg kolonijalnog vladara te afričke države Francusku, kao i ostatak EU, SAD i UN.

6 COMMENTS

    • Hahaahaha , pa oni Nigeru placaju 5% rudnu rentu i svi se slazu da je to pljacka[ ne znam kako da nauovem.rudnu rentu u Srbiji od 3%), jer je Francuzi izboze po 238 evra za tonu rude.Pa samo 380.000 tona rude daju 100 miliona USD.
      Zemlja bogata zlatom inuranijumom a ljudi nemaju hleba da jedu tamo.
      Sada ce to preuzeti Kinezi ili Rusi po principu 50:50 ili 30:70, respektivno.

    • Е Мујо брате,руда кошта по Тони 285 долара,а Нигер добија целих 16,5 долара…..Поделити беше просто,колонистима 95 посто,а земљи која има уранијум 5 посто!!!!Коме запад нешто поклони,тај је у великој опасности…

  1. Jaka stvar za 100 miliona , kada prodaju uranijum i dijamante cak i upola trzisne cene , imat ce 100_inu puta vise zaradu i nece im trebati nicija pomoc

  2. Marionetska medjunarodna zaednica staje uradila kad su 2014 svrgli predsednika Janukovica i postavili naciste okorele. Do kada ce dvostruki arsini zapad sprovoditi. I sa takozvanu demokratiju zamajivati javnos SRAMNO zato se i desavaju ovakve stvari prave ludim celi svet veoma sramno!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here