EPA-EFE/Mohamed Abd El Ghany

Apsolutna legenda balkanskog rukometa i dugogodišnji reprezentativac Severne Makedonije, Kiril Lazarov rekao je zbogom igranju za nacioalni tim. Međutim, kako stvari stoje, vrlo brzo će da se nađe na klupi kao selektor, što je nekako i logičan sled događaja kada je ova priča u pitanju.

On je danas imenovan za novog selektora Severne Makedonije, iako mu je preostalo da odigra još četiri meseca za francuski Nant, posle čega je najavio da će se i zvanično oprostiti od aktivnog igranja rukometa.

U zemlji naših južnih suseda nikako nisu želeli da čekaju da Lazarov završi sa igračkom karijerom, kako bi ga i definitivno promovisali u selektora, već su to uradili odmah. Žele Makedonci da se dobro pripreme za Evropsko prvenstvo iduće zime, a sa Lazarovim će taj posao utoliko biti lakši.

– Pod mojim vodjstvom Makedonija će igrati brz i moderan rukomet. Ali to ne može da se promeni preko noći. U predstojećim kvalifikacijskim mečevima nećemo promeniti mnogo u igri jer nemamo vremena za to, ali verujte da ćete od Evropskog prvenstva gledati jednu Makedoniju koja igra moderno i brzo, kakav se danas igra rukomet u oba pravca – rekao je Lazarov na promociji.

Debitantski nastup u ulozi selektora, Kiril Lazarov će imati protiv selekcije Danske, koja je aktuelni svetski šampion. Taj meč biće odigran u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 11. marta u Skoplju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here