EPA/Facundo Arrizabalaga
Premijer Velike Britanije Boris Džonson

Otac britanskog premijera Borisa Džonsona, Stenli Džonson (79) prekršio je meru koju je uveo njegov sin i otputovao je preko Bugarske u svoju vilu u Pelionu, u centralnoj Grčkoj.

On je otputovao uprkos preporuci Forin ofisa da državljani Velike Britanije ne bi trebalo da putuju u inoistranstvo ako ne moraju, a njegov put u Grčku pokazuje da je moguće preko neke treće zemlje stići na željenu destinaciju i zaobići pravila za sprečavanje širenja koronavirusa.

Džonson stariji, bivši član Evropskog parlamenta stigao, je u Grčku preko Sofije jer su grčke vlasti zabranile direktne letove iz Velike Britanije do sredine jula.

On je vest da je u Grčkoj objavio na svom Instagramu.

– Ja sam u Pelionu. Moram da postavim mere distanciranja na objektu jer ovde to veoma ozbiljno shvataju – napisao je Džonson.

On je dodao da, iako je Grčka zabranila dolaske iz Velike Britanie, Grci su veoma srećni što ga vide.

– Jedino što žele da znaju jeste odakle dolazim i šta radim. Onda su mi izmerili temperaturu i uzeli bris dva puta – dodao je Džonson po sletanju na aerodrom.

Džonsonova četvorosobna vila u Pelionu ima bazen i terasu sa pogledom na planine i more, i udaljena je od plaže pet minuta hoda kroz maslinjak.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime