EPA/Valdrin Xhemaj

Zamenik Alijanse za budućnost Kosova Šemsedin Drešaj izrazio je nezadovoljstvo zbog povlačenja priznanja od strane države Togo.

Drešaj je kritikovao vladu Aljbina Kurtija, a posebno Ministarstvo spoljnih poslova, na čelu sa Donikom Grrvalom zbog, kako kaže, slabog predstavljanja Kosova.

On je rekao da nijedna vlada nema pravo da se igra sa sudbinom Kosova i da “njegova izgradnja još nije završena”.

– Vlada mora dobro da koordinira sa našim međunarodnim prijateljima. Izgradnja Kosova još nije završena. Ne smemo sami sebi da lomimo noge. Nisam zadovoljan dosadašnjim napretkom. Unutrašnja pitanja smatram ratom sa političkim protivnicima ali za pitanja koja se tiču Kosova, ja sa njima ne bih vodio politiku – kaže Drešaj.

Dodaje da je “mnogo krvi proliveno za Kosovo”.

– Nečasno je igrati se tom krvlju palih. Niko nema pravo da se igra sa sudbinom Kosova. Niko nema taj mandat. Bojim se da nismo na pravom putu – rekao je Drešaj.

3 COMMENTS

  1. Bravo za Togo
    Pravi put je Rezolucija 1244UN
    KiM je teriritorija Srbije ,
    Srbska🇷🇸☦️🇷🇸Vojska se po tom dokumentu vraća na KiM
    Bože☦️Pravde

    🇷🇺☦️☦️☦️🇷🇺

  2. Ne moze se sakriti upucavanje dece, maltretiranje srpskog stanovnishtva na Kosovu I Metohiji, svet vidi, vidljivo je to…. Samo oni koji su bombardovali Srbiju, prave s “mutavi” ne vide, a kako I nebi kad su oni I jedini krivci, koji su protivno medjunarodnom pravu, rezoluciji saveta bezbednosti, postignutim dogovorima napravili ovaj haos… pobili stanovnistvo, unistili mnoga materijalna dobra, prosipali uranium… da bi napravili vojnu bazu ovdje. Lazu I ne pridrzavaju se dogovora.. . Neznam imaju li svrhu razgovori I dogovori kad se ne pridrzavaju ni usmenog ni pismenog postignutog dogovora… Isti recept kao u Ukrajini sa minskim sporazumima. ZLO je zavladalo svetom!
    Dakle, sve Ono shto je po medjunarodnom pravu, postignutim dogovorima, rezoluciji SB 1244, treba PRHIVATITI I drzati se toga “ko pijan plota” I TACKA! A Ono van toga kategoricki odbaciti. Na pocetku svakog razgovora unaprijed takav stav istaknuti I gotovo i TACKA! Ovakvo stanje je “normalno” kad teroristicki olos uzme vlast… Pa i SAD su te teroriste proglasilii takvima, dakle, teroristima!
    Ovdje je takodje bitno napomenuti: dr. VOJISLAV SESELJ bi trebao da napise jos jednu knjigu sa “lepim” naslovom o Vilijamu Vokeru! Sazrelo je vreme za to, a materijala ima uz njega spomenuti i druge “dobre” suigrace! ZIVELA sloboda I Srbija…!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here