”Nikada nećemo zaboraviti pomoć Rusa”

0

Hvala vam: Aleksandar Vučić
 

"Srbija i srpski narod nikada neće zaboraviti nesebičnu i pravovremenu pomoć Ruske Federacije i visoko cene vaš gest kao dokaz iskrenog prijateljstva. Vama, gospodine predsedniče Vlade, dugujem ličnu zahvalnost što ste omogućili da pomoć stigne do onih kojima je najpotrebnija. Molim vas primite izraze mog naročitog poštovanja", naveo je Vučić u pismu Medvedevu.

 

Vučić u pismu napominje da su kiše, koje su pale za samo nekoliko dana tokom prošle nedelje, prouzrokovale poplave kataklizmičnih razmera, pri čemu se veći deo centralne i zapadne Srbije našao pod vodom.

 

Pročitajte još:

* Zašto Srbi vole Ruse?

* Rusija donela 70 tona humanitarne pomoći, pomaže i EU

* FOTO: Ruski spasioci u Nišu

"Imamo mnogo izgubljenih ljudskih života i načinjena je ogromna materijalna šteta. Uništeni su ili oštećeni domovi mnogih građana, putevi i železničke pruge, poljoprivredni usevi, a stočni fond je desetkovan", naveo je Vučić.

 

Vučić je naglasio da je siguran da bi gubici u životima i materijalna šteta bili mnogostruko veći da nije bilo pomoći hrabrih pripadnika specijalnih jedinica Rusije, koji su ne štedeći svoje živote, spasavali građane i imovinu.

 

Prema njegovim rečima, ruski specijalci su pomagali u odbrani od vodene stihije i dali neprocenjiv doprinos naporima da se Srbija odbrani od ove nezapamćene elementarne nepogode i da štetu svede na minimum.

 

"Posebno ističem hrabrost jednog od pripadnika vaših jedinica, koji je ne misleći na svoju bezbednost, skočio sa mosta u nabujalu reku i spasio sigurne smrti dvojicu srpskih specijalaca", dodao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here