EPA/Sergei Ilnitsky

Ovi izbori su zapravo plebiscit i dokaz jedinstva ruskog naroda. Podaci govore o tome koliko Rusi veruju svom lideru Vladimiru Putinu i da žele da on bude i narednih šest godina na čelu ove naše prijateljske zemlje, kaže Branko Vlahović, dopisnik Večernjih novosti iz Moskve.

Komentarišući rezultate predsedničkih izbora u Rusiji na kojima je Putin odneo ubedljivu pobedu, on ocenjuje da konkurenti nisu mogli da pariraju, niti su mogli da ugroze Putina.

– Budalaštine su kad zapadni mediji govore da je Putin eliminisao svog glavnog protivnika Navaljnog, jer on njemu nikakav protivnik nije bio. Taman i da je on živ i da je učestvovao u izborima on apsolutno ne bi mogao da dobije. To na Zapadu ili razumeju ili ne razumeju, ali danas, ma koliko oni ne voleli i satanizovali Putina, on je neosporni lider i veliki broj Rusa zaista njega smatra svojim predsednikom – kaže Vlahović.

Zvuči paradoksalno, ali Zapad je napravio najbolji marketing Rusiji i Putinu za Putinovu ubedljivu pobedu, jer na Zapadu nikako ne mogu da shvate da su Rusi veliki narod i da ne žele tutore, dodaje on.

– Rusi su ponosan narod i oni ne žele da im neko na Zapadu određuje šta je dobro, šta je loše, koji je kandidat dobar, koji nije. Smatram da je jedan deo ruske javnosti zahvaljujući toj satanizaciji Putina shvatio koliko Zapad igra prljavu igru prema njima i to je samo pomoglo tome da se otvore oči onima koji su možda i verovali u dobronamernost Zapada, sve dok nisu videli šta se zapravo stvarno događa – navodi Vlahović za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, inauguracija bi trebalo da se održi 7. maja u Kremlju. Na ceremoniju se tradicionalno pozivaju članovi oba doma, Dume i Senata. Uvek su na inauguraciji i članovi Ustavnog suda, ugledni ljudi, predstavnici tradicionalnih religija

– A posle toga, već 8. maja, treba razgovarati u Dumi oko nove vlade. Prema mojim saznanjima i ljudi sa kojima sam razgovarao, Putin namerava da opravdano ostavi uspešnog sadašnjeg premijera. Mišustin će ostati i zato što je sposoban, ali i zbog kontinuiteta koji je potreban za realizaciju ovog programa o kome je Putin govorio pre izbora – zaključuje Vlahović.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here