Nikolić: Bila bi katastrofa da napravimo kiks posle derbija

0

Marko Nikolić
 

"Ako želimo da odbranimo titulu i posle svega što nam se dešavalo u ovih 11 kola, moramo da odigramo na gornjoj granici svojih mogućnosti i da zabeležimo pobedu. Mnogo toga zavisi od nas i bilo bi katastrofalno loše da posle dobijenog derbija napravimo kiks", rekao je Nikolić novinarima u SPORTskom centru Teleoptik.

 

Partizan će sutra u 17.00 u Novom Sadu gostovati Donjem Sremu, u susretu 27. kola Super lige Srbije.

"Došli smo u samu završnicu prvenstva, odlučujućih 15 dana je pred nama i četiri utakmice u tom zgusnutom rasporedu, ali je svakako najteža ova sledeća. Kao što sam upozoravao pred Napredak, tako upozoravam i sada jer su utakmice koje se igraju pre i posle derbija uvek najteže", kazao je Nikolić.

 

Crno-beli su prošlog vikenda pobedili Crvenu zvezdu sa 2:1 i tako prišli "večitom" rivalu na tri boda zaostatka.

"Na talasu dobrog raspoloženja i puni samopouzdanja idemo u Novi Sad… Tako nam se namestilo, da gostujemo ekipama koje u tom trenutku igraju presudnu utakmicu, uglavnom u borbi za opstanak. Nije lako igrati takve utakmice", rekao je Nikolić.

 

Prema njegovim rečima, igra i iskustvo Donjeg Srema se ne oslikavaju na tabeli i da ekipa iz Pećinaca zaslužuje mnogo više.

"To je veoma neprijatan protivnik, u to se Partizan uverio više puta. Jesenas je Partizan od 0:2 posle preokreta i ivice ponora pobedio sa 3:2, a prošle godine je izgubio od Donjeg Srema, tako da to već postaje tradicionalno neugodan protivnik", naveo je trener crno-belih.

 

Nikolić je rekao da Partizan nema problema sa povredama, kao ni sa suspendovanim igračima i dodao da je moguće da će biti jedna ili dve izmene u odnosu na tim koji je počeo derbi.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here