Nikolić: Zvezda je najbolji tim u Evropi!

0

Marko Nikolić
 

"Ishod definitivno može da odluči šampiona, a prvenstvo može da uđe u veoma neizvesnu završnicu. Pobeda bi nam značila da u poslednja četiri kola zbijemo redove i nadamo se, a svaki drugi ishod bi rešio pitanje pobednika. Ništa nije gotovo, ne pomišljamo ni na kakvu vrstu predaje", rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.

 

Partizan će sutra od 19.00 dočekati Crvenu zvezdu u 26. kolu Super lige Srbije. Crno-beli, pet kola pred kraj imaju šest bodova manje od "večitog" rivala.

"Toliko dugo smo čekali ovu utakmicu i sada imamo priliku da do poslednjeg trenutka učinimo prvenstvo neizvesnim. Naša je da se prilagodimo i nađemo rešenje, dobro smo se spremili i pitanje je ko će svoje kvalitete ispoljiti u većoj meri", kazao je Nikolić.

 

Trener Partizana je istakao da smatra da je predstojeći susret "najvažniji u njegovoj karijeri". Zvezda je 15 prvenstvenih pobeda, a Nikolić je naveo da je taj niz za
svako poštovanje.

"Statistički gledano, Zvezdin je najbolji tim u Evropi. 15 vezanih pobeda zaslužuje veliko poštovanje, imaju iskusan tim, brze napadače, ali pobeda nam je neoophodna i tražićemo je", rekao je Nikolić.

 

Partizan nema problema sa povređenim igračima, a pravo nastupa nema jedino kapiten Saša Ilić zbog žutih kartona.

"Sale će mnogo nedostajati, ali Partizan ne može da dozvoli da se oslanja na samo jednog igrača, pa makar to bio i kapiten", naveo je trener crno-belih.

 

Saša Ilić je rekao da mu je "izuzetno krivo" što neće igrati "večiti" derbi i da zbog toga najviše krivi sebe.

"Prvi put smo posle pet, šest godina drugi i moramo da jurimo da pobedimo. Daćemo sve od sebe da borbu za titulom učinimo neizvesnom. Derbi je specifična utakmica, nebitno je stanje na tabeli, forma… Treba da budemo strpljivi, da se ne obaziremo na ambijent i hladne glave izađemo na teren", rekao je Ilić.

 

Utakmica između Partizana i Zvezde igraće se sutra od 19.00 na stadionu u Humskoj.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here