Nismo mi Nemci i Španci da nosimo maske: Doktor Tiodorović objasnio zašto neće biti publike na derbiju

Srpski Telegraf
Tanjug
Epidemiolog Branislav Tiodorović

Na stadionima širom Evrope publika se polako vraća na svoja mesta, ali to kako stoje skoro neće biti slučaj u Srbiji, naročito pred 163. Večiti derbi koji se igra 18. oktobra. 

I pored toga što se na stadionima širom Evrope navijači polako vraćaju na tribine, u Srbiji to skoro neće biti slučaj, izjavio je epidemiolog Branislav Tiodorović u izjavi za Srpski Telegraf.

Doktor Tiodorović ima objašnjenje za ovakvu odluku.

– U ovom trenutku je nemoguće očekivati da na večitom derbiju bude navijača. To je prosto nemoguće. Iako Srbija ima jednu od najboljih epidemioloških situacija u Evropi, okruženi smo zemljama koje su u teškoj situaciji i pitanje je vremena kada će nas zakačiti taj talas – rekao je Tiodorović.

Doktor podvlači da je teško obezbediti poštovanje distance, posebno na tribiinama.

– Vidite, i kod nas se situacija menja iz časa u čas. Znate kakav je mentalitet našeg naroda i navijača, znamo koliko ljudi ovde vole sport, a posebno fudbal. Navijači na severnoj i južnoj tribini sigurno neće pristati da drže distancu, da budu odvojeni i da nose maske. Jeste UEFA dala dozvolu savezima da vrate navijače na stadion, ali oni ne snose odgovornost za širenje virusa – rekao je Tiodorović.

Nekadašnji profesor Medicinskog fakulteta u Nišu je uporedio situaciju u našoj zemlji sa Španijom i Nemačkom, gde se publika polako vraća na sportske događaje.

– Nemci i Španci poštuju distancu i nose masku. Kod nas to ne bi bio slučaj, pa je pametnije da se igra bez publike – zaključio je doktor Tiodorović.

 

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime