Nismo mi Nemci i Španci da nosimo maske: Doktor Tiodorović objasnio zašto neće biti publike na derbiju

Srpski Telegraf
0
Tanjug
Epidemiolog Branislav Tiodorović

Na stadionima širom Evrope publika se polako vraća na svoja mesta, ali to kako stoje skoro neće biti slučaj u Srbiji, naročito pred 163. Večiti derbi koji se igra 18. oktobra. 

I pored toga što se na stadionima širom Evrope navijači polako vraćaju na tribine, u Srbiji to skoro neće biti slučaj, izjavio je epidemiolog Branislav Tiodorović u izjavi za Srpski Telegraf.

Doktor Tiodorović ima objašnjenje za ovakvu odluku.

– U ovom trenutku je nemoguće očekivati da na večitom derbiju bude navijača. To je prosto nemoguće. Iako Srbija ima jednu od najboljih epidemioloških situacija u Evropi, okruženi smo zemljama koje su u teškoj situaciji i pitanje je vremena kada će nas zakačiti taj talas – rekao je Tiodorović.

Doktor podvlači da je teško obezbediti poštovanje distance, posebno na tribiinama.

– Vidite, i kod nas se situacija menja iz časa u čas. Znate kakav je mentalitet našeg naroda i navijača, znamo koliko ljudi ovde vole sport, a posebno fudbal. Navijači na severnoj i južnoj tribini sigurno neće pristati da drže distancu, da budu odvojeni i da nose maske. Jeste UEFA dala dozvolu savezima da vrate navijače na stadion, ali oni ne snose odgovornost za širenje virusa – rekao je Tiodorović.

Nekadašnji profesor Medicinskog fakulteta u Nišu je uporedio situaciju u našoj zemlji sa Španijom i Nemačkom, gde se publika polako vraća na sportske događaje.

– Nemci i Španci poštuju distancu i nose masku. Kod nas to ne bi bio slučaj, pa je pametnije da se igra bez publike – zaključio je doktor Tiodorović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here