Tanjug/AP
Hamad Međedović

Srpski teniser Hamad Međedović nije uspeo da se plasira u poslednje kolo kvalifikacija za Australijan open, prvi grend slem sezone. Novopazarca je u četvrtak ujutro po srednjoevropskom vremenu posle velike borbe savladao Abedalah Šelbaj iz Jordana. Bilo je 2-1 za 193. igrača sveta posle dva časa i 40 minuta borbe u Melburnu.

Po setovima je azijski teniser slavio rezultatom 6:7 (2), 7:6 (5), 6:2 i došao do poslednjeg kola kvalifikacija. Tamo će mu rival biti iskusni Australijanac Omar Jasika.

Propustio je veliku priliku Međedović, osvajač prošlosezonskog “Nekst džena” da dođe nadomak glavnog žreba AO. U prvom setu je bio prilično siguran, iako je propustio tri set-lopte pre taj-brejka. Ipak, u odlučujućem gemu bio je dominantan i slavio sa 7:2.

Odlično je počelo i u drugom setu, gde je Hamad odmah oduzeo servis Jordancu, a potom ga potvrdio i poveo sa 3:1. Ipak, u šestom gemu Šebaj uspeva da vrati brejk, a potom u taj-brejku izjednači u drami.

U trećem setu je Hamada potpuno izdao servis, oduzeo mu je Šelbaj čak prva tri servis-gema, poveo sa 5:0 i sve je bilo rešeno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here