Lepa i zdrava kosa bez hemikalija i raznih pakovanja za kosu je moguća uz ovu biljku. Ukoliko želite da se vratite prirodnim sastojcima za negu kosu onda je kamilica prava stvar za vas.

Možda će te iznenaditi saznanje da postoji toliko biljaka za kosu koje mogu poboljšati njen opšti kvalitet, strukturu i teksturu. Jedna od njih je definitivno kamilica!

Potrebno je skuvati čaj od kamilice, dovoljan za jednu šerpu, dakle to može biti litar vode i nekoliko kesica čaja. Kada provri, ostaviti ga da se prohladi a zatim opranu kosu isprati ovom tečnošću. Kosa će biti mekana, sjajna i svilenkasta, a plavušama će posvetleti pramenove i dati još posebniji sjaj.

Kada smo već kod plavuša, još jedna mešavina može da posvetli pramenove a to je ulje od kamilice. Za naglašavanje prirodnog sjaja potrebno je pomešati nekoliko kapi ulja kamilice sa kanom i naneti na kosu. Nekoliko kapi ulja može da se nanese i prosušenu kosu.

Kamilica i kopriva su dobre kako z akosu tako za kožu glave, kao i u borbi protiv peruti i opadanja kose. zato predlažemo da napravite prirodni šampon z akosu sa kamilicom i koprivom.

Za ovaj šampon vam je potrebno:

1 kašika sušenog ili svežeg bilja kamilice i koprive u podjednakom odnosu (ili prirodne kapi koprive za kosu)
1 kašika jabukovog sirćeta ili limunov sok

A šampon ćete napraviti na sledeći način:

Stavite bilje u posudu i prelijte sa 1l ključale vode. Dodajte sirće ili limunov sok. Ostavite da odstoji pokriveno 10 do 15 minuta pa procedite. Sačekajte da se čaj ohladi i sipajte preko sveže oprane kose.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here