pixabay.com

Ambasada Velike Britanije u Hrvatskoj tvrdi da je pokrenuta istraga u vezi sa nizom incidenata britanskih vojnika u Zadru, piše splitska “Slobodna Dalmacija”.

Nakon što su britanski padobranci, pripadnici britanskog ratnog vazduhoplovstva, Kraljevskih vazdušnih snaga prošle nedelje učestvovali u nizu incidenata u Zadru, gde su došli na odmor iz Udbine nakon vojnih vežbi NATO-a, iz Ambasade Velike Britanije u Zagrebu poručili su da je pokrenuta istraga.

Predstavnici Ambasade nisu rekli hoće li izgrednici biti kažnjeni zbog svog ponašanja.

Podseća se da su od prošlog ponedeljka do danas britanski vojnici učestvovali u dvadesetak javnih izgreda, od toga da su navodno urinirali po ulici i divljali u kafićima, do toga da nisu plaćali račune, da su se vulgarno ponašali prema devojkama, bili nasilni i narušavali javni red i mir. Pet vojnika je za sada na Prekršajnom sudu u Zadru kažnjeno novčanim kaznama.

Novi incidenti

U međuvremenu su se dogodili novi incidenti, piše “Slobodna Dalmacija”, a jedan od incidenata koje su građani prijavili, ali policija na mestu događaja nije zatekla počinioce, dogodio se kada su četiri pijana ili, kako kažu, možda drogirana vojnika upala u dvorište jedne privatne kuće u Petrčanima gde je bio trogodišnji sin vlasnika.

Jedan od vojnika pokušao je da dohvati dete, ali je u tom trenutku na njega nasrnuo dečakov otac i zadao mu nekoliko udaraca. Britanski vojnici su tada otišli u nepoznatom pravcu.

U poslednjem incidentu koji je prijavljen u utorak, oko 9 sati i 30 minuta, britanski vojnici su remetili red i mir na zadarskoj rivi. Policija ih nije zatekla na mestu incidenta. Neki svedoci tvrde da je jedan britanski vojnik nogom odvalio kameni stub na šetalištu ispred Crkve Svete Marije u Zadru.

3 COMMENTS

  1. Prava slika NATO vojske i politike. Bahati bezobrazni i napuhani gadovi koji rade što hoće jer misle da to i mogu bez ikakvih posljedica ili nekih minimalnih i nevažnih …Koja novčana kazna …Njih treba bičevati i protjerati …Za takve je batina iz RAJA izašla …

  2. Pa šta drugo očekivati od “hladnokrvnih” Engleza. Oni jednostavno ne mogu da shvate da više nisu kolonijalna sila već jedan obični čir blizu debelog creva i Amerikancima i Evropi, a bogami i Arapima. Oni su svoje završili i više ih nigde nema. KRAJ.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here