NLB: FMP dočekuje Cibonu, Zvezda u Zagrebu

0

Partizan će u hali "Pionir" dočekuje Helios iz Domžala, a lider Jadranske lige Cibona, gostuje ekipi FMP Železnika. Crvena zvezda putuje u Zagreb gde je dočekuje istoimeni domaćin, Hemofarm gostuje u Širokom brijegu, dok je Radnički domaćin Bosni.

 

Košarkaši FMP u subotu u Železniku dočekuju vodeću ekipu NLB lige, Cibonu, a trener "pantera" Vlade Đurović ulogu favorita prepustio je Zagrepčanima.

 

"Ne možemo nikome da pretimo, pogotovo ne Ciboni koja ima najbolju odbranu u ligi. Bodovi su nam, međutim, neophodni. Borićemo se da dobijemo, a hrabri me podatak da smo jači kod kuće. Košarkaši Cibone moracće dobro da odigraju ako žele da nas savladaju", izjavio je Đurović.

 

Strateg FMP-a dodao je da bi prednost njegove ekipe mogla da bude činjenica da je Cibona u četvrtak igrala utakmicu Evrolige protiv francuskog Asvela.

 

"Naša šansa leži u tome što smo imali dva dana odmora više i neigranje Marina Rozića, koji se povredio protiv Partizana. Međutim, i mi smo imali probleme prethodnih dana, Raduljica zbog ušinuća vrata nije trenirao dva dana, dok je Milutinović preskočio trening zbog udarca koji je dobio u sredu", naveo je Đurović.

 

Cibona je vodeća na tabeli Jadranske lige sa 13 pobeda i dva poraza, dok FMP zauzima 12. mesto sa četiri pobede i 11 poraza.

 

Košarkaši Crvene zvezde igraju protiv Zagreba koji ove sezone igra odličnu košarku. Na 15 mečeva tim iz Trnskog zabeležio je 9 pobeda, što dovoljno upozorava sa koliko opreza i koncentracije tim Alesandra Trifunovića mora da uđe u subotnji duel.

 

"Nema tu neke velike filozofije, izgubljeno je mnogo u dosadašnjem toku lige i prava na poraze, jednostavno, nemamo. Sigurno je da nas očekuje težak posao u Zagrebu. Domaćin igra dobru košarku, pokazali su da uvodni rezultati nisu slučajnost. Pojačali su ekipu od prošle sezone, imaju dovoljno iskusnih igrača da znaju kako da odigraju bitne utakmice. Sa druge strane, mi smo u seriji od tri utakmice bez poraza i verujem da ako ponovimo neke dobre segmente u igri od utorka protiv Benetona, možemo do bodova", rekao je za zvanični klupski sajt bek Boris Bakić.

 

Subota, 16. januar:
FMP – Cibona 18,00
Partizan – Helios 18,00
Cedevita – Zadar 18,00
Radnički – Bosna 18,00
Zagreb – Crvena zvezda 18,00
Široki – Hemofarm 20,15

 

Nedelja, 17. januar:
Olimpija – Budućnost 19,00

 

Tabela:
Cibona 13-2
Partizan 10-5
Olimpija 10-5
Zagreb 9-6
Budućnost 9-6
Zadar 9-5
Hemofarm 9-5
Crvena zvezda 7-8
Radnički 6-9
Cedevita 6-9
Široki 5-10
FMP 4-11
Helios 4-11
Bosna 3-12

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here