NLB: Partizan dočekuje Zadar u “Pioniru”

0

"Utakmica je izuzetno važna, možda i odlučujuća za plasman među četiri za obe ekipe. Zadar je upravo pred ove utakmice promenio trenera, jer su to poslednji pokušaji da obezbedi ulazak u ‘Fajnal for’. Potrebna nam je velika podrška publike, jer i mi smo prilično potrošeni i nismo kompletni. Stvarno bih voleo da se pokažu navijači i da nema specijalne publike za specijalne utakmice, već da Partizan ima podršku uvek kada mu je potrebna, a sada to svakako jeste", rekao je trener Partizana.

 

Utakmica između Partizana i Zadra biće odigrana u subotu od 19,30 časova. Partizan je odlučio da omogući besplatan ulaz na utakmicu za sve učenike i studente koji ponesu đačku knjižicu ili indeks.

 

Ekipa Zadra je sa novim trenerom Danijelom Jusupom uoči utakmice protiv Partizana odradila tek jedan trening u svojoj dvorani.

 

"Malo je to za pripremu utakmice, ipak situacija je takva kakva jest i moramo se prilagoditi. Ne volim pripreme raditi na gostujućim parketima, ali ovoga puta to je nužno“, požalio se kratko Jusup pa je rekao ponešto i o svom prvom domaćinu.

 

"Partizan je klub sa izvanrednim sustavom, imaju odličnu selekciju i rezultate, organizacijski su vrlo jaki i to je sigurno jedno od najtežih gostovanja u NLB ligi. Istina, ove su sezone nešto slabiji na vanjskim pozicijama, no zato su snažniji pod koševima tako da bih rekao da su pođednako kvalitetni kao i prethodnih sezona kada su dominirali regionalnom ligom“, rekao je Jusup uoči puta za Beograd priznavši da kod igrača osjeća dozu grča i naglasivši kako se nada najboljem.

 

U subotu će biti odigran i mali srpski derbi pošto će se u Kragujevcu sudariti domaći Radnički i Crvena zvezda. Činjenica da su gotovo sigurno završili sav posao po pitanju izbegavanja poslednjeg mesta, samo je dodatni motiv za Kragujevčane da nastave u istom ritmu.

 

"Utakmica protiv Zvezde je veoma važna, igramo za ponos, prestiž, imidž kluba. Želimo da pokažemo da posedujemo kvalitet, potrudićemo se da i damo maksimum. Ključ naše igre je da budemo pre svega dobro u odbrani, ako uspemo da pariramo u skokovima stvorićemo uslove da dođemo u situaciju sa razmišljamo o pobedi“, rekao je Miroslav Nikolić, šef struke Radničkog.

 

Na poslednjem treningu pred put u Kragujevac, Trifunović je imao samo desetoricu igrača. Bjelica je i dalje zbog znaka pitanja, kao i Videnov koji je dobio udarac protiv Olimpije.

 

"Viza za Eurocup preko NLB lige je bila pod velikim znakom pitanja i pre mog dolaska. Pobede protiv Benettona, FMP-a i Dinama dale su ljudima nerealnu dozu optimizma. Ne kažem da su porazi od Zagreba i Olimpije realnost, ali to je nešto što u ovom momentu nama može da se desi. Ne postoji nijedna utakmica u koju možemo da uđemo kao favoriti. Ne toliko zbog kvaliteta, već u velikoj meri zbog teške situacije. Stabilnost kluba ima ogroman uticaj na igrače,“ istakao je Aleksandar Trifunović, šef struke crveno-belih.

 

Košarkaši FMP-a u subotu igraju protiv Heliosa, Cedevita dočekuje Budućnost, Olimpija Zagreb, Bosna i Široki igraju lokalni derbi, dok će se u nedelju igrati samo jedan meč, a sastaju se Cibona i Hemofarm.

 

Subota, 23. januar:
FMP – Helios 18,00
Cedevita – Budućnost 18,00
Olimpija – Zagreb 19,00
Partizan – Zadar 19,30
Široki – Bosna 20,15
Radnički – Crvena zvezda 20,30

Nedelja, 24. januar:
Cibona – Hemofarm 17,00

 

Tabela:
Cibona 14-3
Partizan 12-5
Budućnost 11-6
Zagreb 11-6
Olimpija 11-6
Zadar 10-6
Hemofarm 10-6
Cedevita 8-9
Radnički 7-10
Crvena zvezda 7-10
FMP 5-12
Široki 5-12
Helios 4-13
Bosna 3-14
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here