Legendarni nemački čuvar mreže Manuel Nojer, Bajernov kapiten, poziva na oprez uoči okršaja s Crvenom zvezdom u prvom kolu Lige šampiona (sreda, 21 čas, Alijanc), ali je i svestan da njegov tim drži konce u svojim rukama.

Bavarci su motivisani da dođu do važnih bodova na startu takmičenja i na taj način otvore planirani put ka osmini finala.

– Moramo da budemo raznovrsni u napadu, da igramo brzu utakmicu. Tako ih možemo uvesti u prebleme. Ali takođe moramo da budemo i defanzivno stabilni – rekao je Nojer.

Eliminacija od Liverpula u osmini finala prošle sezone bila je prilično bolna za sastav Nika Kovača, koji sada želi da se domogne same završnice takmičenja.

– Motivacija nakon rane eliminacije prošle sezone je ogromna. Oni igrači iz ovog tima koji nikada nisu osvojili Ligu šampiona žele da se taj san obistini, a igrači koji su to već ostvarili žele da se ponovi. Mi smo dobra kombinacija, svi su gladni.

Samopouzdanje u taboru Bavaraca je na izuzetno visokom nivou.

– Siguran sam da ćemo proći dalje, verujemo u naše sposobnosti bez obzira što je put težak. Prošle sezone smo naučili koliko je gorka eliminacija kada se rano ispadne. Zato sada želimo da idemo bar do polufinala. Uzbuđeni smo.

Zajedno je igrao sa Markom Marinom u nacionalnom timu. Nastavio je da ga prati tokom karijere.

– Naravno da sam pratio njegovu karijeru, jer sam igrao sa njim, sada ga zovu Mesi iz Beograda. Srećan sam što ću ponovo sresti starog druga, kao i što ćemo popričati posle meča. Želim mu sve najbolje – zaključio je Nojer.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here