Mislilo se da će “crno-beli”, pobednici našeg kupa, u kvalifikacije za Ligu Evrope da krenu od megdana u drugom kolu sa škotskim timom, ali…

Kada je Kilmarnok pobedio s 2:1 u velškoj varoši Rilu (stadion Konahs Kija iz istoimenog gradića ne ispunjava merila UEFA), izgledalo je da je s obe noge u sledećoj rundi predtakmičenja, ali su u revanšu na njegovom igralištu čerge “nomada” prošle slavodobitnički. Velšani, koji su 2016. izgubili obe utakmice u drugom kolu kvalifikacija od Vojvodine, pobedili su s 2:0 pogocima u 50. minutu i iz penala u 80.

Partizan je gost u prvom meču, 25. jula. U Rilu je 2009, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, savladao istoimeni tim s 4:0, u svom prvom evropskom odmeravanju snaga s velškim predstavnikom. Zatim je na svom stadionu postigao i najubedljiviju pobedu u evrokupovima, pošto je do vrha napunio mrežu gostiju – 8:0. Revanš sa sledećim rivalom iz Velsa je 1. avgusta.

Posle pobede sa čak 7:1 u prvom meču u Norveškoj, Molde je s Rejkjavikom na Islandu odigrao bez golova. Dočekaće takođe u četvrtak Čukarički, a revanš na Banovom brdu je isto 1. avgusta. Čukarički je ostavio odličan utisak u prvom kolu pošto je Banantsu dao osam golova – tri kod kuće (3:0), a pet u Jermeniji (5:0).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here