U revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope estonski tim postigao zlata vredan gol u gostima, zatim još jedan, pa su Nišlije završile učešće – 2:2 (prvi meč 0:2).

Radnički – Flora 2:2 (1:0 Mihajlović u 68, 1:1 Purg u 80, 2:1 Čumić u 84, 2:2 Lepik u 90)

Radnički: Knežević, Todorovski, L. Đorđević, Ostojić, S. Đorđević, Batrović (od 58. Meleg), Bondarenko, Stojanović, Jirka (od 73. Čumić), Bojović (od 59. Mihajlović), Tomić. Trener: Krunić.

Nada za Radnički se razbuktala kada je rezervista Stefan Mihajlović, napadač koji je novajlija u niškom timu, u 68. minutu zatresao mrežu gostiju za 1:0. Smestio je manirom golgetera loptu glavom na uportebljiv centaršut desnog beka Aleksandra Todorovskog.

Nada je razvejana u 80. minutu. Tim iz Talina je izjednačio. Njegov igrač je upornošću vratio u peterac loptu koja je išla u gol-aut, a tamo ju je, pored skamenjene odrane domaćina, Henrik Purg glavom poslao iza leđa Marka Kneževića.

Radnički je krenuo na sve ili ništa. Nikola Čumić, koji je u 73. minutu ušao u igru umesto Zvezdine pozajmice Slovaka Erika Jirke, ponovo je, u 84. minutu, doveo niški tim u vođstvo. Ali, trebalo je još dvaput postići pogodak za odlazak dalje na megdan s Ajntrahtom iz Frankfurta.

U jeku napada domaćina, Estonci su dali još jedan gol.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here