pixabay.com

Norveška će od sledeće nedelje pooštriti ograničenja ulaska za ruske državljane, saopštila je danas norveška vlada.

“Ruskim državljanima koji dolaze u Norvešku u turističke i druge nebitne svrhe biće odbijen ulazak u Norvešku kada pređu granicu“, navodi se u dokumentu objavljenom na sajtu norveške vlade.

Nova pravila stupaju na snagu 29. maja, a važe i za one koji su dobili vizu iz drugih zemalja Šengena. Izuzeti od ovih ograničenja su oni koji dolaze u posetu bliskim rođacima koji žive u Norveškoj, kao i zbog posla ili učenja.

“Norveške vlasti pomno prate situaciju na granici i na graničnom prelazu Storskog i spremne su da preduzmu mere ukoliko bude potrebno”, navodi se u saopštenju.

Evropska unija je u septembru 2022. suspendovala svoj sporazum o viznim olakšicama sa Rusijom, čineći dobijanje šengenskih viza dužim, težim i skupljim.

Pored toga, zemljama koje se graniče sa Rusijom dozvoljeno je da ograniče ulazak Rusa na nacionalnom nivou.

Nakon toga, Poljska , Litvanija , Letonija , Estonija i Finska zatvorile su svoje granice za ruske turiste. Norveška nije članica EU , ali učestvuje u Šengenskom sporazumu.

1 COMMENT

  1. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here