Nova Srbija: 179.000 potpisa za vanredne izbore

0

 

"Peticiju za raspisivanje varednih republičkih izbora do sada je potpisalo 179.000 građana Srbije", precizirala je potpredsednica NS Dubravka Filipovski i ukazala da je "odziv građana svakog dana sve veći".

 

Ona je naglasila da su razlozi za takvo raspoloženje građana višestruki, od loše monetarne politike, zbog koje evro košta 100 dinara do i talasa poskupljenja goriva, struje, grejanja i osnovnih životnih namirnica. Filipovski je rekla da "vladajući režim građane bombarduje statističkim podacima koji, navodno, govore da kriza prolazi, a životni standard i njihova kupovna moć neprestano opadaju".

 

"Nova Srbija će biti stožer okupljanja svih opozicionih stranka koje se zalažu za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i promene, naravno pozitivne", kazala je Filipovski.

 

Ona je ocenila da prevelika pauza u radu Skupštine Srbije govori da ne postoji dogovor među stankama vladajuće većine oko zakona koji su na dnevnom redu, a posebno ne o rezoluciji o Srebrenici.

 

"Nadamo se da će biti osuđeni svi zločini počinjeni na teritoriji bivše Jugoslavije. Takvu rezoluciju će poslanički klub Nove Srbije podržati", navela je Filipovski i dodala da će ta stranka, kao i ranije, u parlamentarnom radu biti konstruktivna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here