Nova tehnologija suđenja derbija

0

Glavni arbitar derbija Dragomir Stanković zahvaljujući primeni nove tehnologije, bio je u stalnoj vezi sa svojim pomoćnicima Igorom Radojčićem i Nikolom Tomičićem, kao i četvrtim arbitrom Boškom Jovanetićem.

 

To je doprinelo odličnoj komunikaciji između sudija i istovremeno omogućilo da se derbi odigra sa minimalnim brojem grešaka.

 

Identičan informacioni sistem koristi se u u najjačem evropskom klupskom takmičenju i pokazao je dobre rezultate, pa će Evropska fudbalska unija (UEFA) verovatno istu tehnologiju primeniti i u drugim nadmetanjima i nacionalnim prvenstvima.

 

Novi informacioni sistem je poklon UEFA Fudbalskom savezu Srbije i verovatno će se i dalje primenjivati kod nas u najvažnijim mečevima domaće lige. 

 

Babarogić: Suđenje Stankovića na nivou

 

Nekadašnji sudija, sada jedan od čelnika Zajednice prvoligaša Branimir Babarogić, izjavio je da je suđenje Dragomira Stankovića na 137. "večitom derbiju" bilo na visokom nivou.

 

"Od početka meča Stanković je autoritativnim suđenjem sprečio svake čarke i varnice. Igru je držao pod koncem i sve je brzo umirio adekvatnim dodeljivanjem kartona. Odlično se kretao na terenu, imao je dobre i procene i smatram da je dobio prelaznu ocenu. Takođe, i pomoćnici su bili na visini zadatka", rekao je Babarogić za beogradske medije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here