Najbolji teniser sveta Novak Đoković obišao je piramide u Visokom po treći put, a sve u potrazi za mirom i dodatnom energijom koja mu je potrebna za nove uspehe. 

Đoković je prvo bio u visokom posle koronavirusa i Adrija tura kada se ceo svet obrušio na njega, a zaim i posle teškog poraza od Nadala u finalu Rolan Garosa.

Ovoga puta je Novak odlučio da u piramide u Visokom povede i decu, Stefana i Taru, pošto je prethodni put dolazio sa suprugom i roditeljima. Domaćin mu je i ovog puta bio dr Semir Osmanagić, sa ojim je krenuo u podzemnu avanturu kroz tunele na kojima, kako Semir kaže, ljudska noga nije kročila 5.000 godina.

Đoković, Osmanagić i još jedan momak koji je bio snimatelj, provlačili su se kroz uske tunele koji su bili puni vode, u nekim delovima je bilo i blata, pa je Novak u jednom momentu bio skroz mokar. Ovo je svakako bila jedna od situaija u kojima Novaka nikada nismo videli.

– Rezonanca je takva sa obe strane kao da stvara neki talas i osetio sam da su ovaj prostor, tuneli, piramida takođe, emitovali neku vrstu vibracije od kojih se moglo levitirati i fizički i misaono, u tom kontekstu da je čovek od piramide imao neku vrstu vibracije i rezonance koja je mogla za jako kratko vreme da ga oslobodi potpuno od bilo kakvih teskoba, psihičkih i fizičkih.

– I kada si pomenuo kuglu, to me je duboko pogodilo, jer sam nekako video da je čovek koji je iz polja piramide imao neku vrstu kugle koja ga je izdigla i fizički i misaono i u vrlo kratkom periodu ga je iščistila potpuno i učinila da se oseća lakšim i ležernijim.

 

– Dok si pričao, iza mene se obrušilo nekoliko kamena, shvatio sam to kao skidanje slojeva, osetio sam da su ljudi kroz meditaciju u tunelima mogli da se mnogo brže konektuju sa tim kosmičkim dimenzijama i silama koje su im služile za mnogo štošta, ali u tom kontekstu kada si unutra, em si imao kapiju portal, em si imao čišćenje, em si mogao da transendijuješ u neke delove koje su nama i dalje nepoznati – rekao je Novak dr Semiru Osmanagiću dok su napravili pauzu od provlačenja kroz uzane tunele pune vode.

3 KOMENTARA

  1. Ма који Свети Јован Крститељ и река Јордан. Новак се окупао у светој води босанских пирамида. Окупао га је лично др. Семир Муфтија Османагић.
    Видимо се на Ролан Гаросу.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime