EPA/Yoshua Arias
Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, plasirao se u četvrtfinale turnira u Dubaiju, fantastičnom partijom i pobedom nad Talonom Griksporom, holandskim teniserom, rezultatom 6:2, 6:3.

U prvom poenu meča Novak Đoković napravio je duplu servis grešku, a potom počeo da crta po terenu. Samo ta jedna greška bila je dovoljna da se srpski as odmah trgne i krene ne samo maestralno da servira već i na svoj upečatljiv način da vraća protivniku servis.
Već u prvom gemu na Griksporov servis Novak je stigao do brejka, iako je holandski teniser u tim trenucima ubacio svaki prvi servis. Najbolji teniser sveta za tri gema upisao je sedam vinera i već je pokazao da u ovom meču neće dozvoliti padove kao što je to bio slučaj u prvom kolu.
Meč je na nekoliko minuta prekinula neočekivana kiša u Dubaiju, ali nije omela Novaka koji je samo naastavio gde je stao. Kako je set odmicao tako je Novak igrao sve bolje i sigurnije, a set lopte stigle su na protivnikomservis.
Imao je najbolji teniser sveta 0:40, međutim Grikspor je poslednje atome snage uložio u servis kojim je spasao sve tri, a potom i četvrtu. Kada je Novak stigao i do pete set lopte, holandski teniser demoralisan, pravi duplu servis grešku i Novak stiže do prvog seta.
Novaku pauza kao da inje ni trebala, u njegovoj igri ništa se nije promenilo, dok je sa druge strane Holanđanin posustao i počeo da pravi neprihvatljive greške. Usledio je identičan scenario iz prvog seta, Novak je iskoristio pad u igri protivnika i oduzeo mu servis.
Prelomni trenutak dogodio se u četvrtom gemu koji će možda biti proglašen i najboljim gemom turnira, jer su Novak i Talon odigrali 36 poena! Srpski as iskoristio je tek šestu brejk loptu.
Moglo je sve da bude gotovo već pri rezultatu 5:0, kada je na servis holandskog tenisera Novak imao dve meč lopte, ali tada je Grikspor shvatio da nema šta da izgubi i poče da rizikuje.
Rizik je doneo dva servis gema i brejk, ali to je bilo sve. U devetom gemu srpski as je upalio motore i potom furiozno završio posao.
Za mesto u polufinalu Novak će se boriti sa boljim iz duela Hubert Hurkač – Pavel Kotov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here