Tanjug/AP
Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Rimu. U nedelju je 37-godišnji Srbin odigrao veoma loše za svoje istorijski neuporedive standarde, a rekordnom brzinom ga je pobedio Čileanac Alehandro Tabilo.

Posle meča, mnogi su se pitali o uzroku za neprepoznatljivo izdanje najuspešnijeg tenisera svih vremena. Nakon prethodnog duela, u kojem je savladao Korentana Mutea, Đoković je doživeo udarac u glavu posle kojeg se našao na zemlji.

Novinare je na konferenciji za medije izuzetno zanimala ova tema, pa je dobio nekoliko pitanja o eventualnoj povezanosti udarca u glavu aluminijumskom flašicom (petak uveče) i loše igre u nedelju.

– Nisam ništa osećao, ali nisam se osećao ni uobičajeno. Danas pod visokim stresom, bilo je prilično loše – ne u smislu bola, već balansa. Nisam imao koordinaciju. Potpuno drugačiji igrač u odnosu na pre dve večeri. Moglo bi da bude. Ne znam. Moram da obavim lekarske preglede i da vidim šta se događa – rekao je Đoković.

Novak je potom otkrio kako se osećao u noći u kojoj je dobio udarac.

– Mislim da se na snimku sve jasno videlo. Baš malerozna situacija za mene. Momak se nagnuo preko ograde, flašica mu je izletela iz ranca i pala pravo na moju glavu. Naravno, bilo je to neočekivano. Nisam ni pogledao gore i odjednom sam osetio snažan udarac. Da, to je u velikoj meri uticalo na mene. Posle toga sam dobio medicinsku negu. U periodu od pola sata ili jednog sata bilo je tu mučnine, vrtoglavice, krvi, raznih stvari… Uspeo sam da spavam okej. Bolela me je glava. Sutradan je sve bilo prilično u redu. Zbog toga sam pomislio da je sve pod kontrolom. Možda i jeste, a možda i nije. Danas kao da je na terenu bio neki drugi igrač u mojim patikama. Bez imalo ritma, tempa, ravnoteže… To me malo brine – objasnio je Đoković.

Naredni protivnik Tabilu biće Karen Hačanov, kojii je sa 6:4, 6:2 pobedio Fransiska Serundola.

Što se Đokovića tiče, on će se pripremati za Rolan Garos, a drugi grend slem turnir sezone počinje za dve nedelje.

1 COMMENT

  1. Jedno je naravno taj nesretan udes, nakon sto se dogodilo, i uvid je jasan. A drugo je sta psiha prezivljava. Zbog cega se taj mladic nagnuo nad Noletom bez ikakve namere da dobije autogram…to mi ta slika ne prikazuje. Dali je tu stvar vezbao vise puta pa hteo stvarno do pogodi Novaka onda je pitanje, sa kojom namerom? Dali je cak dobro placen od protivnicke strane, to bi mogao biti jedan detektivski komad posla i da se istrazi bar za sigurnost, da je nezgoda bila nezgoda i nesretnik bez ikakve mrlje na beloj kosulji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here