Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedom u dva seta protiv upornog Sicilijanca Salvatorea Karusa započeo je pohod na novi trofej u Rimu. 

Bio je ovo prvi meč za Srbina posle njujorškog loma i diskvalifiakcije, te je pauza između Njujorka i Rima, kratak predah, te pobeda na neugodnoj šljaci protiv specijaliste za tu vrstu podloge, stigla kao poručena po našeg asa.

Posle meča, Novak je bio zadovoljan.

– Volim da igram na šljaci, iako su moji najbolji rezultati došli na tvrdim terenima. Uživam da se takmičim na šljaci jer je vrlo zahtevna podloga fizički, ali i taktički, pošto morate da pripremate poen drugačije nego na drugim podlogama. Tako da zahteva mnogo dana treninga – izjavio je Novak posle meča.

Posle eliminacije sa US Opena, Novak je trenirao i iskoristio vreme kako bi se adaptirao na šljaku.

– Došao sam iz Njujorka ranije tako da sam imao više vremena , oko 10 dana od poslednjeg meča, da se pripremim. Trenirao sam nedelju dana na šljaci, pokušao da odigram što više poena i setova, što je važno kada dolazite na turnir iz serije 1000. Karuso je odigrao već tri meča ovde, očigledno da je specijalista za šljaku. Za mene je ovo bio zahtevan meč i vrlo je važno da sam baš protiv takvog igrača pobedom otvorio turnir.

Novak će u 3. kolu rima na boljeg iz duela Krajinović – Čekinato.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here