Najbolji teniser sveta Novak Đoković ima prilično trežak žreb na ATP turniru u Tokiju, a nakon završetka kvalifikacija poznat mu je i rival u prvom kolu – u pitanju je 20-godišnji Australijanac Aleksej Popirin, koji je sa 2:0 u setovima u poslednjem kolu kvalifikacija bio bolji od Džejmsa Dakvrorta.

Popirin je slavio po setovima 6:3, 7:6 (0) nakon 78 minuta tenisa. Popirin 20 godina, trenutno nema nijednu titulu u singlu, a u 2019. godini učestvovao je u glavnom žrebu sva četiri Gren slema – u Melburnu i Njujorku igrao je treće kolo, dok je u Parizu i Londonu takmičenje završio u drugom. Trenutno je 87. igrač ATP liste, što mu je za sada najbolji učinak karijere.

U drugim mečevima poslednjeg kola kvalifikacija učešće u glavnom žrebu obezbedili su Pablo Anduhar-Alba, domaći igrač Jasutaka Učijama i još jedan Australijanac – Džon Milman.

Ukoliko prođe Popirina u prvom kolu Đokovića će sačekati bolji iz duela koji igraju Jan-Lenard Štruf i Go Sueda, a u Đokovićevoj četvrtini žreba nalaze se i japanski reket broj dva Jošihito Nišioka, Luka Puj, Pablo Karenjo Busta, David Gofan i Marin Čilić.

Turnir u japanskoj prestonici biće prvi za srpskog tenisera od nastupa na US openu, kada je srpski teniser bio prinuđen da preda meč četvrtog kola protiv Stana Vavrinke.

Tunrir u Tokiju igra se od 1973. godine u muškom singlu, a aktuelni prvak je Rus Danil Medvedev, koji je u prošlogodišnjem finalu bio bolji od lokalnog miljenika Keija Nišikorija. Đoković 2018. godine nije učestvovao u Tokiju.

Turnir pripada seriji 500, a nagradni fond iznosi nešto više od jednog miliona i 700 hiljada evra.

Mečeve sa turnira u Tokiju možete pratiti na kanalima Sport kluba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here