Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedom nad Kasperom Rudom od 2:0 startovao je u Zelenoj grupi Završnog turnira u Torinu, a posle meča podigao je trofej namenjen najboljem teniseru sezone. 

Novak je tako po sedmi put osvojio prestižni pehar što niko nikada nije uradio, a posle meča izrazio je zadovoljstvo što se turnir igra u Italiji i kako oduvek ima povezanost sa Italijom.

– Dobar dan svima, dobar dan Torino, dobar dan, Italijo…. Hvala vam na vašoj podršci svih ovih godina, zaista je fantastično. Meni je Italija kao druga kuća, volim Italiju od malih nogu. Mnogo Italijana je bilo sa mnom i u mojoj ekipi. A moj itlaijanski…nije loš – počeo je Novak na italijanskom i nastavio:

– U našem sportu je zaista tepko da budeš najbolji tokom cele godine. Potrebno je mnogo Kao mali, kada sam imao 4 godine, gledao sam Pita Samprasa kada je osvojio svoj prvi Vimbldon. Mogao sam da zamislim sebe kako igram i zaljubio se u tenis. Otac mi je kupio teniski reket i sebe sam video na terenu poput Samprasa.

Potom, Novak je govorio o svom odnosu prema tenisu i u jednom momentu dobro zagolicao maštu navijača u Torinu pošto je zagonetno rekao koliko će još igrati tenis.

– Ovo je zaista neverevotno što sam njega prestigao. San se nastavlja, nastavljam da se bavim belim sportom, nadam se da ću igrati još nekoliko godina, pa se i vidimo se sledeće godine.

Potom, Novak je nastavio na engleskom.

– Da, oporavio sam se posle onog pada u prvom setu. Imao sam lagani smeč, okliznuo se, i izgubio servis. Ako izgubite svoj servis, teško je vratiti se. Nije bio idealan start, ali na kraju je ispalo kako treba. Dobro sam riternirao kada je trebalo, imao sam nekoliko važnih poena u taj-brejku prvog seta i jako sam zadovoljan što sam ovako završio meč.

– Mnogo sam radio da razumem šta treba da radim bolje za svaki udarac. Servis je svakako najvažniji u igri, pogotovo u ovakvim uslovima kada je takva visina i kada su lopte brze, naročito nove lopte. Potrebno je da osvajate svoje servis gemove kako bi protivnik imao što veći pritisak. Sviđa mi se kako serviram. Lopta se ponaša ovde drugašije nego u Parizu kada su lopte bile veće, čupavije i sporije. ovde je definitivno dosta brže i ije lako kontrolisati loptu, tako da morate da ostanete jaki i stabilni i da igate prave udarce kada vam se ukaže prilika za to.

– Ovde je drugačija nadmorska visina i različiti su uslovi u odnosu na Pariz i Bersi. zadovoljan sam kako sam priveo meč kraju i nadam se da mogu nastaviti u istom ritmu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here